GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεβύθης: Τι θα γίνει με τους κανονισμούς των πολυκατοικιών και την Airbnb

Στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά των ακινήτων σε σχέση με την ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, αναφέρθηκε ο Γιά...

Στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά των ακινήτων σε σχέση με την ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, αναφέρθηκε ο Γιάννης Ρεβύθης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των μεσιτών Ελλάδας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
"Έπειτα από μία οκταετή ύφεση στην ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα στην ελληνική κτηματαγορά, πολλοί ιδιοκτήτες που έβλεπαν τα σπίτια τους ανοίκιαστα, πήγαν στην τάση να τα ανακαινίσουν και να τα μισθώνουν με την ημέρα, την εβδομάδα ή και το μήνα σε τουρίστες... Αυτή η μόδα και η τάση έχει φέρει μία άλλη τροπή στις μισθώσεις κατοικιών, με τα θετικά και τα αρνητικά του. Κάποιος επιλέγει να πάει σε ένα τέτοιο σπίτι γιατί είτε δεν θέλει να πληρώσει πολλά σε ένα ξενοδοχείο, είτε τον ενδιαφέρει να έχει μία ελευθερία και να μην είναι σε ένα συγκρότημα ενός ξενοδοχειακού κτιρίου" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρεβύθης.
Σχετικά με την ενοικίαση διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες μέσω της πλατφόρμας σημείωσε ότι "τα καταστατικά των πολυκατοικιών δεν αναφέρουν τέτοιες μισθώσεις. Εάν υπάρχει κάποιος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης σε μία πολυκατοικία και δεν θέλει να βλέπει τον γείτονα του να μισθώνει το ακίνητο και να μπαινοβγαίνει κόσμος, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Γιατί, ο νόμος λέει ότι για να αλλάξει κάποιος το καταστατικό μίας πολυκατοικίας πρέπει να συνυπογράψουν όλοι οι ιδιοκτήτες. Άρα εάν έστω ένας, ο οποίος είναι αυτός που το μισθώνει, δεν υπογράψει, δεν γίνεται" και πρόσθεσε:
"Σίγουρα έχουμε διάφορα προβλήματα μέσα σε πολυκατοικίες που έχουμε συχνές μισθώσεις και με αβέβαιους μισθωτές, αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει".
Ερωτηθείς τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες με την Airbnb ο κ. Ρεβύθης απάντησε ότι "υπάρχουν πολλές περιοχές όπου έχει απαγορευθεί, διότι έκανε μεγάλη ζημιά στο ξενοδοχειακό πελατειακό γίγνεσθαι. Πολλές περιοχές δεν αντέχουν να μισθώνουν και με Airbnb τα τουριστικά ακίνητα... Εγώ νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι μία μόδα, είναι κάτι το οποίο θα ξεφουσκώσει σύντομα και λίγοι θα είναι οι κερδισμένοι".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση