GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλεξιάδης: Δεν είναι δυνατό να δεσμεύονται λογαριασμοί που εξυπηρετούν ασφαλιστικές ,φορολογικές υποχρεώσεις ή μισθοδοσία

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews αναφορικά με την απαίτηση των δανειστών για κατάργηση των δόσεων αναφέρθηκε ο υπεύθυνος οικονομική...

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews αναφορικά με την απαίτηση των δανειστών για κατάργηση των δόσεων αναφέρθηκε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
"Υπήρχε μια αρνητική στάση στη λύση που είχαμε δώσει από τις αρχές του 2015 με τις 100 δόσεις. Εμείς καταφέραμε και σώσαμε τις 100 δόσεις παρά τη δυσμενή εξέλιξη τους γιατί δεν είναι όπως ήταν στην αρχή, έχουν γίνει πιο δύσκολες. Δεύτερον, φέραμε τον νόμο Κατσέλη τροποποιημένο από τον Σταθάκη και τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού που δίνει αποτελέσματα και λύσεις σε φορολογούμενους. Δεν λέμε ότι όλα είναι ρόδινα, αλλά μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας αν το χρησιμοποιήσει σωστά θα έχει καλά αποτελέσματα", τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.
Όσον αφορά στις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών ,ανέφερε χαρακτηριστικά: "Το θεσμικό πλαίσιο υπήρχε από τη δεκαετία του 70. Πρέπει σίγουρα να εκσυγχρονιστεί αυτό το πλαίσιο και να αλλάξουν κάποια πράγματα. Δεν είναι δυνατό να δεσμεύει το Δημόσιο το λογαριασμούς κάποιου πολίτη και να μη μπορεί από αυτόν τον λογαριασμό να πληρώσει ασφαλιστικές ,φορολογικές υποχρεώσεις ή μισθοδοσία προσωπικού. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια επόμενη ημέρα .Σας θυμίζω ότι στη διαπραγμάτευση δεν τα δέχονται οι θεσμοί. Έχουν τεθεί από το 2015. Ελπίζουμε ότι μετά τον Αύγουστο θα γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα".
"Παρακαλούμε τους πάντες να δηλώσουν ακατάσχετο λογαριασμό σε θείους, θείες, γονείς, γιατί μεγάλος αριθμός δεν έχει δηλώσει ακόμα" είπε.
Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως το ΣτΕ, με απόφασή του, θα κρίνει αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νόμου για τον ΕΦΚΑ, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε: "Θα δούμε την απόφαση του ΣτΕ, είναι περίεργο να θεωρεί ότι το προηγούμενο σύστημα ήταν πιο δίκαιο από αυτό που έχουμε τώρα" .
"Το πρόβλημα στο ασφαλιστικό δεν το δημιούργησε αυτή η κυβέρνηση, υπήρχε από πριν" συμπλήρωσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση