GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση δεν διεκδικεί νόμπελ σοβαρότητας

Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και τις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζ...

Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και τις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.
"Από αυτά που ακούμε μέχρι στιγμής, η αίσθηση μας είναι ότι πρώτον και εάν έρθει η συμφωνία δεν φαίνεται να ικανοποιεί τις εθνικές θέσεις, ή τουλάχιστον αυτά που έχουμε πει εμείς, και το δεύτερο είναι ότι δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι θα έρθει στη Βουλή συμφωνία. Ακόμα και ο κ. Καμμένος το είπε αυτό, δεν τον επικαλούμαι ως μέτρο αξιοπιστίας και ως σημείο αναφοράς, αλλά είναι ένας από τους κυβερνητικούς εταίρους και είπε πρόσφατα ότι δεν το βλέπει και ο ίδιος να υπάρξει συμφωνία" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης και σημείωσε:
"Η κυβέρνηση αυτή δεν διεκδικεί νόμπελ σοβαρότητας. Για τη συνταγματική αναθεώρηση μίλησε το καλοκαίρι του 2016 ο κ. Τσίπρας πομπωδώς, στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο του 2016 έκανε μία επιτροπή συνταγματικής αναθεώρησης. Όλα αυτά μπήκαν στο ψυγείο, τα θυμήθηκε ξανά έπειτα από κάποιους μήνες και τώρα με αφορμή την πρόταση της κ. Γεννηματά πάλι θυμήθηκε τη συνταγματική αναθεώρηση για την οποία δεν είχε συζητήσει ξανά ποτέ και άρχισε να κατηγορεί τη ΝΔ όταν η θέση της ΝΔ έτσι και αλλιώς έχει διατυπωθεί εδώ και δύο χρόνια... Δεν είναι σε δύσκολη θέση η ΝΔ. Σε δύσκολη θέση είναι η κυβέρνηση για δύο λόγους, πρώτον γιατί ο κόσμος κατέβηκε στα συλλαλητήρια εναντίον της κυβέρνησης και δεύτερον γιατί η κυβέρνηση ήταν και παραμένει απολύτως διχασμένη στο θέμα των Σκοπίων. Έχουμε μία κυβέρνηση, δύο πολιτικές στο συγκεκριμένο ζήτημα"
Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "είναι μία κυβέρνηση σε παρατεταμένη σύγχυση και αμηχανία απέναντι στην Τουρκία... Αυτό που χρειάζεται είναι ένας σχεδιασμός, μία ανάγνωση της καινούργιας πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την Τουρκία και μία ήρεμη αποφασιστικότητα. Δεν εκπέμπει αυτό το μήνυμα η κυβέρνηση".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση