GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λεβέντης: Δεν θα μπω σε κυβέρνηση - Αυτοί δεν σε θέλουν για συνεργάτη σε θέλουν για τσογλάνι

"Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι καθαρά θέμα εξοπλισμών. Ο μόνος τρόπος να είσαι ήσυχος με την Τουρκία είναι οι 5 φρεγάτες και τα 30...

"Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι καθαρά θέμα εξοπλισμών. Ο μόνος τρόπος να είσαι ήσυχος με την Τουρκία είναι οι 5 φρεγάτες και τα 30 μαχητικά F-35" δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Υπάρχει μπλοκάρισμα (σ.σ. για τις φρεγάτες) γιατί γίνονται βλακείες. Τι δουλειά είχε ο Κουβέλης να πει αυτά; Σπεύδουν να δώσουν στους δημοσιογράφους ειδήσεις που είναι ανώριμες. Δεν καταλαβαίνω τη σπουδή του Κουβέλη. Μπορούμε πράγματι ότι μπορούμε να έρθουμε σε συμφωνία με τη Γαλλία για 5 φρεγάτες. Πρόκειται για την άμυνα της χώρας, εδώ χρειάζεται να πείσει η κυβέρνηση. Δεν είμαστε τρελοί να κάνουμε εξοπλισμούς έτσι "κουτουρού". Έρχονται να μας καλύψουν; Η Ελλάδα πρέπει να έχει μια σθεναρή εκπροσώπηση" τόνισε.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε "Δεν αποκλείω τίποτα. Ένας απρόβλεπτος Τσίπρας μπορεί να κάνει τα πάντα. Πιστεύω ότι είναι άλυτο το ελληνικό πρόβλημα, αν δεν έρθουν επενδύσεις. Όσο κι αν αναβάλει το θέμα του αφορολογήτου και το κόψιμο συντάξεων αν δεν έρθει η ανάπτυξη να χαμογελάσει λίγο η χώρα, το κλίμα δεν θα βελτιωθεί. Αν το αφορολόγητο το πάμε έξι μήνες μετά, τι κερδίζει η Ελλάδα και τι κερδίζει ο Τσίπρας. Αυτά είναι παιχνίδια χρονοτριβής, αν τα κάνει θα επιβαρύνει τη θέση του. Καλύτερα να μιλήσει έντιμα και αυτά που λένε ότι τον Αύγουστο αλλάζει το κλίμα και βγαίνουμε από τα μνημόνια... αφού έχουν βάλει τέτοιες υπογραφές που αλυσοδένουν τη χώρα δεν πρέπει να τα λένε, πρέπει να είναι περισσότερο σοβαροί. Ο λαός ξέρει ότι θα πληρώσει, ξέρει ότι είναι δύσκολο το μέλλον, όταν βγαίνουν σωτήρες ή αισιόδοξοι υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου".
"Θα υπάρχω στη Βουλή, αλλά δεν είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με κανέναν, δεν φαίνονται έντιμοι. Μιλάω για εθνική συνεννόηση, όχι με πρόθεση να εισέλθω εγώ. Μιλάω για οικουμενική για να έρθουν επενδύσεις, για να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας προς τα έξω, όχι με τη δική μου συμμετοχή" και συμπλήρωσε "Δεν θα μπω σε κυβέρνηση, αλλά θα ψηφίζω ότι θεωρώ καλό, το ίδιο είπα στον Τσίπρα, αλλά θέλησε να δώσει υπουργεία στον Καμμένο και να εφαρμόσει την τακτική του".
"Αυτοί δεν σε θέλουν για συνεργάτη, σε θέλουν για τσογλάνι. Τον Καμμένο τον έχει συνεργάτη; Ο Σαμαράς τι είχε το ΠΑΣΟΚ για συνεταίρους;" είπε χαρακτηριστικά.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση