GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιαργκόβας: Πρέπει να δοθεί βάρος στην πραγματική οικονομία για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά

Ο καθηγητής στην έδρα Jean Monnet στο Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου και πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Π...

Ο καθηγητής στην έδρα Jean Monnet στο Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου και πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Βλέπουμε ότι ψαλιδίζονται οι προσδοκίες για τον ρυθμό ανάπτυξης. Και το ΔΝΤ μιλάει για 2% ανάπτυξη, άρα το 2,5% που είχε ο κρατικός προϋπολογισμός και η σχετική έκθεση, φαίνεται να ήταν υπερβολικά αισιόδοξο. Οι προσδοκίες πηγαίνουν προς τα κάτω γιατί αν και έχει επιτευχθεί πρόοδος στο δημοσιονομικό κομμάτι, στο πρωτογενές πλεόνασμα, δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχη πρόοδος στην πραγματική οικονομία. Από εδώ και πέρα το κέντρο βάρους πρέπει να δοθεί εκεί που υπάρχει το πρόβλημα, που είναι η πραγματική οικονομία, να μπορέσει να κινηθεί η αγορά" τόνισε.
"Είπαμε πει ότι καθαρή έξοδος δεν υπάρχει, όταν ήμουν ακόμα στο Γραφείο Προϋπολογισμού, τώρα επαληθεύεται αυτό. Χρειαζόμαστε αξιοπιστία, αυτό φαίνεται να είναι το έλλειμμα, δεν μας εμπιστεύονται ακόμα οι αγορές" συμπλήρωσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση