GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαλλιανάτος για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια: Χαίρομαι για αυτή την πρωτοβουλία!

Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο "Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας" στο οποίο αφή...

Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο "Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας" στο οποίο αφήνεται ανοικτή η πιθανότητα αναδοχής και σε ομόφυλα ζευγάρια αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
"Οι υιοθεσίες και οι αναδοχές γίνονται ευκολότερες. Υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά τα οποία μένουν σε ιδρύματα ενώ πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να είναι μαζί τους. Η σεξουαλικότητα, η ταυτότητα, ο προσανατολισμός διαμορφώνονται υποχρεωτικά από ετερόφυλους γονείς στα ετερόφυλα παιδιά; Δηλαδή, τα παιδιά των ετερόφυλων γονέων είναι ετερόφυλα; Απάντηση δεν χρειάζεται, το πλήθος λέει όχι" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαλλιανάτος και πρόσθεσε:
"Εάν ένα ζευγάρι ομόφυλο έχει ένα παιδί η επιστήμη, η έρευνα, η λογική λέει ότι θα γίνει ομοφυλόφιλο; Η απάντηση του κόσμου και της επιστήμης είναι όχι. Ένα ζευγάρι που είναι και πρότυπο για όλο τον κόσμο- είτε έτσι, είτε αλλιώς- θα πρέπει για εμένα να μπει η βάσανος της καταλληλότητας προκειμένου ένα παιδί να ζήσει πολύ καλύτερα, ενδεχομένως και πολύ καλά, να μεγαλώσει, να είναι υγιές και να αποφασίσει ή να εκφράσει αυτό που έχει μέσα του. Αυτή είναι η αντίληψη του κόσμου που έρχεται".
"Νομίζω ότι ο θεσμός της υιοθεσίας και από ομόφυλα ζευγάρια είναι ένας θεσμός ο οποίος έρχεται, στην ΕΕ είναι κυρίαρχος και χαίρομαι που η συζήτηση έχει ανοίξει... Πρέπει κανείς να είναι πολύ σκληρός και απάνθρωπος για να σκεφτεί ότι είναι καλύτερα ένα παιδί που θέλει να φύγει και ένα ζευγάρι που θέλει να το πάρει, και είναι κατάλληλο, να μην μπορεί. Χαίρομαι για αυτή την πρωτοβουλία".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση