GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο εδώλιο και πάλι η οικογένεια Ξυvή για κακουργήματα

Ύστερα από πολλαπλές αναβολές εκδικάζεται στις 27 Απριλίου η υπόθεση των κακουργηματικών διώξεων κατά της οικογένειας Ξυνή. Με το υπ'...

Ύστερα από πολλαπλές αναβολές εκδικάζεται στις 27 Απριλίου η υπόθεση των κακουργηματικών διώξεων κατά της οικογένειας Ξυνή.
Με το υπ' αρ. 430/2016 αμετάκλητο βούλευμα κατηγορούνται ότι πλαστογράφησαν ασφαλιστικές ενημερότητες για να εισπράξουν χρήματα από το Δημόσιο και να διατηρούν τις άδειες των ΙΕΚ ΞΥΝΗ σε ισχύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κυριακάτικη Δημοκρατία".
Στην εταιρία της οποίας μέλη ήταν ο Σοφοκλής Ξυνής, η σύζυγός του Αθηνά και η κόρη τους Κατερίνα, σύμφωνα με την εισαγγελέα Εφετών Μαρία Γκανέ, με υπαίτιους τους ίδιους, έγινε χρήση και κατασκευή κατ' εξακολούθηση πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων προκειμένου να μπορούν να εισπράξουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από φορείς του Δημοσίου που ήταν συμβεβλημένοι. Το αμετάκλητο βούλευμα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη μεθόδευση που ακολούθησαν για τη δημιουργία των πλαστών ασφαλιστικών βεβαιώσεων, καθώς στο προσωπικό γραφείο του Σοφοκλή Ξυνή βρέθηκαν σφραγίδες εφοριών και υποκαταστημάτων ΙΚΑ.
Η εταιρία ανήκει στην αρμοδιότητα του Δ' Τμήματος Εσόδων του τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ, στην Ομόνοια. Όπως προέκυψε από την ανάκριση της Εισαγγελίας, οι βεβαιώσεις αυτές, που εκδόθηκαν για τα έτη 2008 και 2009, υπογράφονταν είτε από ανύπαρκτα πρόσωπα είτε από υπαλλήλους που υπηρετούσαν σε άλλα υποκαταστήματα, χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι, ή ήταν ταυτόσημες με άλλες ενημερότητες που ήταν δικαιούχοι άλλα πρόσωπα. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, τα μέλη της οικογένειας Ξυνή παραπέμπονται με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος (απάτη κατά του Δημοσίου).
Η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με το σκάνδαλο Ξυνή γιατί - απ' ό,τι αποδεικνύεται- η συχνή αλλαγή νομικών προσώπων των εταιριών που λειτουργούσαν το ΙΕΚ ΞΥΝΗ και το ιδίων συμφερόντων Mediterranean College είχε ως σκοπό την «απαλλαγή» από τις οφειλές προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ. Οι συνήγοροι της οικογένειας προσπαθούν να ρίξουν στα μαλακά τα άλλα μέλη της οικογένειας, για να μη δημιουργήσουν προβλήματα και στις δύο κόρες του Σοφοκλή Ξυνή αλλά και στους γαμπρούς του Μακρή και Κανάρη, οι οποίοι κατά καιρούς είχαν ασχοληθεί ενεργά με τις εταιρίες.
Ο δε κύριος Μακρής εμφανίζεται ως υπεύθυνος του ΙΕΚ ΑΛΦΑ που λειτουργεί στα ίδια κτίρια που λειτουργούσε το ΙΕΚ ΞΥΝΗ προτού του ανακληθεί η άδεια. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, όπως λέει και ο λαός.
Στις 7/3/16 οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν υπομνήματα προκειμένου να απολογηθούν. Η πρόεδρος του Δ.Σ., κόρη του Σοφοκλή Ξυνή, Κατερίνα, είπε ότι για όλα έκανε κουμάντο ο πατέρας της και αυτή τυπικά εκτελούσε τα χρέη της. Τα ίδια είπε και η σύζυγος Αθηνά. Ο Σοφοκλής Ξυνής ισχυρίστηκε ότι τα θέματα αυτά τα χειριζόταν το λογιστήριό του και αυτός δεν γνώριζε τίποτα!
Προφανώς όμως και όλα αυτά δεν έπεισαν και η οικογένεια Ξυνή οδηγήθηκε στο εδώλιο του Ε' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η υπόθεση έπειτα από αναβολή λόγω κωλύματος των δικηγόρων της πλευράς Ξυνή ανεβλήθη για τις 27/4/18.
Και νέα υπόθεση στην Εισαγγελία Πειραιώς
Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Δημοκρατία", υπάρχει και άλλη υπόθεση του ΙΕΚ ΞΥΝΗ για πλαστές ενημερότητες στην Εισαγγελία Πειραιά. Ανεξήγητα όμως αυτή η υπόθεση δεν έχει έρθει στην επιφάνεια. Μήπως κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν το τερατώδες αυτό σκάνδαλο;
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ας κάνει μια ένορκη διοικητική έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι έχουν «καταχωνιάσει» την υπόθεση αυτή στον Πειραιά στα υπόγεια.
Η υπόθεση Ξυνή έχει απασχολήσει όλο τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και όχι μόνο την τελευταία δεκαετία, αλλά είδε το φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο του 2010.
Η πλευρά Ξυνή προσπάθησε και προσπαθεί να διασωθεί, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει δικαιωθεί το ΙΚΑ (από το οποίο ξεκίνησε όλη η υπόθεση) για τις πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες. Χρειάστηκε μια οκταετία για να φτάσει ένα καραμπινάτο σκάνδαλο στο ακροατήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση