GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε με κέρδη

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, ενώ οι τιμές του πετρελαίου και των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν, καθώς επικράτησε η άποψη ότι οι ...

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, ενώ οι τιμές του πετρελαίου και των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν, καθώς επικράτησε η άποψη ότι οι πυραυλικές επιθέσεις το Σαββατοκύριακο στη Συρία είναι απίθανο να σημάνουν την απαρχή μίας μεγαλύτερης σύγκρουσης. Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,9%, ενώ ο S&P 500 και ο Dow Jones ενισχύθηκαν 0,8% και 0,7%, αντίστοιχα. 

Οι επιθέσεις το Σάββατο αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη επέμβαση δυτικών χωρών κατά του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ – Άσαντ και του συμμάχου του, της Ρωσίας, η οποία αντιμετωπίζει και άλλες οικονομικές κυρώσεις για τον ρόλο της στη σύγκρουση.

«Υπάρχει η αίσθηση στην αγορά ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια», δήλωσε αναλυτής της Rabobank.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές του κλάδου υγείας, μετά τα θετικά στοιχεία για ένα φάρμακο κατά του καρκίνου της Merck, η μετοχή της οποίας αυξήθηκε 2,4%.

Οι ελπίδες ότι δεν θα υπήρχε κλιμάκωση μετά το κτύπημα κατά της Συρίας οδήγησε, επίσης, τους επενδυτές να πουλήσουν το δολάριο. Ο δείκτης της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος υποχώρησε 0,4%, ενώ η ισοτιμία του ευρώ ενισχύθηκε στα 1,2379 δολάρια.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να κλείνει με απώλειες 0,46%.

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ υποχωρούσε 1,64% στα 71,39 δολάρια το βαρέλι, υπό το βάρος της αύξηση του αριθμού των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ. Η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε 1,74% στα 66,22 δολάρια το βαρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση