GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραγωδία στην Κύπρο: 10χρονος νεκρός από χτύπημα στο κεφάλι - Για αδιαφορία κατηγορεί τους γιατρούς η μητέρα

Ευθύνες στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας επιρρίπτει η μητέρα του δεκάχρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, για το θάνατο του γι...

Ευθύνες στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας επιρρίπτει η μητέρα του δεκάχρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, για το θάνατο του γιού της, καταγγέλλοντας ότι εάν το παιδί της υποβαλλόταν σε αξονική τομογραφία εξαρχής, δεν θα πέθαινε.
Ο άτυχος Σταύρος κτύπησε το πρωί στο κεφάλι, ενώ έπαιζε μπάσκετ την ώρα του μαθήματος της γυμναστικής στο σχολείο του.
Η Διεύθυνση του σχολείου είχε ενημερώσει τηλεφωνικώς τη μητέρα του, Μαρία Ανδρονίκου Γιωργαλλή, η οποία τον παρέλαβε από το σχολείο και το μετέφερε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
«Δεν καθυστέρησα. Πήγα αμέσως στο Νοσοκομείο», ανέφερε στους δημοσιογράφους η τραγική μητέρα έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου είχε μεταφερθεί το δεκάχρονος. Σύμφωνα με την ίδια, όταν παρέλαβε το παιδί της από το σχολείο αυτό έδειχνε μια χαρά, «περπατούσε και μιλούσε», όπως ανέφερε.
Η κα. Γιωργαλλή ανέφερε ότι κατά την άφιξη τους στο νοσοκομείο Λάρνακας χρειάστηκε να περιμένουν κάποια λεπτά προτού τους δει κάποιος γιατρός. Ακολούθως, όπως ανέφερε, το παιδί της εξετάστηκε από γιατρό σημειώνοντας ότι η εξέταση του κράτησε γύρω στα 25 λεπτά περίπου.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια, όταν ρώτησε το γιατρό εάν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία το παιδί της λόγω του τραύματος στο κεφάλι, αυτός της απάντησε αρνητικά λέγοντας της, όπως υποστήριξε, ότι «όποιος πέσει και χτυπήσει θα κάνουμε αξονικό;». Ανέφερε επίσης ότι ο γιατρός της είπε ότι η ακτινογραφία είναι αρκετή, προσθέτοντας ότι το παιδί της είναι μια χαρά και ότι μπορούσε να το πάρει σπίτι. «Έπρεπε να μείνει εκεί το μωρό να το κοιτάζουν κάθε δεκαπέντε λεπτά», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια, όπως δήλωσε, έφυγαν από το νοσοκομείο και στις 11.43 πήρε τη Διευθύντρια του σχολείου τηλέφωνο για να την ενημερώσει ότι «είναι εντάξει το μωρό». Ωστόσο, είπε, όταν πήγαν σπίτι το παιδί ένοιωθε ζαλάδες και παραπονιόταν για πόνο στο αυτί του και φώναζε «μάμα πονώ».
Τότε, συνέχισε η τραγική μητέρα, με τη βοήθεια μιας φίλη της μετέφεραν ξανά το παιδί στο νοσοκομείο Λάρνακας, γύρω στη 1 το μεσημέρι. Ανέφερε επίσης ότι καθοδόν προς το νοσοκομείο, τους τηλεφώνησε για να υπάρχει κάποιος γιατρός στην είσοδο του νοσοκομείου για να παραλάβουν το παιδί της.
Η μητέρα καταγγέλλει ότι οι γιατροί έκαναν πάνω από μια ώρα για κάνουν αξονικό στο παιδί της και να το διασωληνώσουν παρά το ότι τους είπε ότι «είναι με δευτερόλεπτα που παίζουμε. Ξέρω. Μην αργείτε». Να σημειωθεί ότι η μητέρα είναι νοσηλεύτρια στο επάγγελμα.
Η ίδια υποστηρίζει ότι εάν έκαναν αξονικό στο παιδί κατά την πρώτη επίσκεψη τους στο νοσοκομείο «δεν θα πέθαινε το μωρό μου». Η μητέρα είπε επίσης ότι κατά τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με το ασθενοφόρο το παιδί της έπαθε ανακοπή.
«Έχασα το γιο μου λόγω του συστήματος και της ακαταλληλότητας των γιατρών. Το παιδί μου έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον τρεις ώρες για να κάνει όλες τις εξετάσεις προτού πάρει εξιτήριο», έλεγε κλαίγοντας.
«Και τώρα δεν έχω γιο αλλά αυτοί (οι γιατροί) έχουν τις κυβερνητικές δουλειές τους», ανέφερε.
Έρευνα για το τραγικό συμβάν διέταξαν απόψε, τόσο το υπουργείο Υγείας, όσο και το υπουργείο Παιδείας. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντικειμενικοί - είπε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης - και εάν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.
Για το τραγικό περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση