GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζουλιάνι: Ο Τραμπ έδωσε 130.000 δολάρια στην Στόρμι Ντάνιελς μέσω του δικηγόρου του

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε μέσω του δικηγόρου του, Μάικλ Κόεν, 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς με αντάλλαγμα τη σιωπ...

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε μέσω του δικηγόρου του, Μάικλ Κόεν, 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς με αντάλλαγμα τη σιωπή της σχετικά με την σεξουαλική συνεύρεσή τους, αποκάλυψε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και νυν συνήγορος του Αμερικανού προέδρου, Ρούντι Τζουλιάνι.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει πως δεν γνώριζε ότι έγινε η πληρωμή του συγκεκριμένου ποσού στη Στέφανι Κλίφορντ -το πραγματικό όνομα της ηθοποιού- η οποία λέει πως είχε μια συνεύρεση με τον Τραμπ το 2006.

Ο Κόεν έδωσε τα 130.000 δολάρια στην Κλίφορντ το 2016 για να αγοράσει τη σιωπή της λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Φοξ Νιους, ο Τζουλιάνι, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας και επί σειρά ετών φίλος του Τραμπ, πρόβαλε μια νέα εκδοχή των γεγονότων, λέγοντας τόσο ότι ο Τραμπ γνώριζε ότι θα γινόταν η πληρωμή, όσο και ότι αποπλήρωσε τον δικηγόρο του.

Το ποσό «διοχετεύθηκε μέσω ενός δικηγορικού γραφείου και ο πρόεδρος το αποπλήρωσε μέσα σε περίοδο πολλών μηνών. Δεν ήξερε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για αυτό, εξ όσων γνωρίζω, αλλά (...) υπήρχε μια γενική διευθέτηση με βάση την οποία ο Μάικλ Κόεν θα φρόντιζε πράγματα σαν αυτό», πρόσθεσε ο Τζουλιάνι.

Ο Τζουλιάνι υποστήριξε ότι η πληρωμή δεν αποτελούσε παραβίαση της νομοθεσίας για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών, διότι τα χρήματα δεν προέρχονταν από το ταμείο της εκστρατείας για την εκλογή στην προεδρία του Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ερωτηθείς την 5η Απριλίου αν ήταν ενήμερος για την πληρωμή στην Ντάνιελς, ο Τραμπ είχε απαντήσει «όχι». Ερωτηθείς γιατί έκανε την πληρωμή ο Κόεν -αφού ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει πως ο Τραμπ δεν συνευρέθηκε ποτέ σεξουαλικά με την Κλίφορντ...- ο Τραμπ είχε απαντήσει: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Μάικλ Κόεν. Ο Μάικλ είναι ο δικηγόρος μου. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Μάικλ».

Ο Κόεν έχει δηλώσει ότι τα χρήματα με τα οποία πλήρωσε την Κλίφορντ ήταν από την τσέπη του και ότι ο Τραμπ δεν κάλυψε το ποσό.

Η Κλίφορντ υπέβαλε αγωγή εναντίον των Τραμπ και Κόεν, αξιώνοντας να απαλλαγεί από τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει, με το επιχείρημα πως είναι άκυρη διότι ο νυν πρόεδρος δεν την είχε υπογράψει ποτέ. Έχει επίσης μηνύσει τον Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση