GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη σύλληψη 150 στρατιωτικών για το αποτυχημένο πραξικόπημα προχώρησε η τουρκική αστυνομία

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 150 στρατιωτικούς ως ύποπτους για διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν,...

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 150 στρατιωτικούς ως ύποπτους για διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, στο οποίο η Άγκυρα αποδίδει την ευθύνη για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για συνολικά 300 στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων 211 εν ενεργεία, στο πλαίσιο έρευνας για τις δομές του δικτύου του Γκιοιυλέν στους κόλπους του στρατού, σύμφωνα με το Ανατολή.

Εκατό πενήντα από τους στρατιωτικούς σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν αυτά τα εντάλματα σύλληψης, συνελήφθσαν σήμερα από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, περισσότερα από 50.000 πρόσωπα έχουν συλληφθεί και περισσότερα από 140.000 απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται 7.500 στρατιωτικοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Περισσότεροι από 7.500 άλλοι στρατιωτικοί έχουν εξάλλου αποστρατευθεί.

Η Πολεμική Αεροπορία έχει πληγεί ιδιαίτερα απ' αυτές τις διώξεις, καθώς οι αρχές εκτιμούν πως πολλοί από τους επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος προέρχονταν από τις τάξεις της.

Εκτός από τους υπόπτους ως οπαδούς του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, οι διώξεις αυτές έπληξαν επίσης πολιτικούς αντιπάλους του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα ενημέρωσης που τον επικρίνουν και υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ο ιεροκήρυκας Γκιουλέν, πρώην σύμμαχος του Ερντογάν που είναι τώρα εγκατεστημένος στις ΗΠΑ, διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμειξή του στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση