GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ! ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ παίζονται με τους "180" για το Σκοπιανό...

Yannis Koutsomitis Διαψεύδει η Κομισιόν το ανόητο πρωτοσέλιδο της Αυγής ότι τάχα οι Βρυξέλλες "πρότειναν" στο Μαξίμου να γίνε...

Διαψεύδει η Κομισιόν το ανόητο πρωτοσέλιδο της Αυγής ότι τάχα οι Βρυξέλλες "πρότειναν" στο Μαξίμου να γίνει η ψήφιση της ενδεχόμενης συμφωνίας με τα Σκόπια από 180 βουλευτές, για να είναι μια συμφωνία "που θα έχει διάρκεια και σταθερότητα, η οποία θα διασφαλιστεί από την ευρύτερη πολιτική και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση."
Όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο Θάνος Αθανασίου, κοινοτική πηγή δήλωσε πως "ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε urbi et orbi στη Βουλή ότι υποστηρίζει τη λύση αλλά ότι οι Βρυξέλλες δεν θα αναμειχθούν, είναι θέμα των μερών να κινηθούν όπως νομίζουν.”

Πρόκειται για άλλο ένα κουτοπόνηρο παιγνιδάκι του Μαξίμου για να ξεφύγει από τον χαλκά των ΑΝΕΛ. Στις Βρυξέλλες όμως είναι σοβαροί οι άνθρωποι και δεν θα παίξουν αυτό το παιγνίδι του Τσίπρα. Είμαι σίγουρος δε ότι γνωρίζουν στην Κομισιόν πως το ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία 3/5 (180 ψήφοι) για έγκριση διεθνούς συμφωνίας, παρά μόνο για την εκχώρηση συνταγματικών αρμοδιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς. Είναι πιθανό όμως να μην το γνωρίζουν στο Μαξίμου.

Nikos Roussis
Μόλις τώρα πληροφορήθηκα πως ο πρόεδρος της Κομισιόν "διαμήνυσε" στην κυβέρνηση των αριστεροχριστιανιστων ότι, για την Συμφωνία για το Σκοπιανό, χρειάζονται 180 ψήφοι.
Εάν αυτό συμβεί (που θα συμβεί δηλαδή) και 180 βουλευτές δώσουν το οκέυ τα Σκόπια να λέγονται Μακεδονία, θα σημαίνει πως δεν υπάρχει ανεξάρτητη Βουλή στην Ελλάδα, πως 180 μουνόπaνa ψηφίζουν ότι θέλουν οι Βρυξελλες και οι πέραν του Αντλαντικού σύμαχοι και γενικώς ότι, είσαστε μία χώρα ξευτιλισμένη, με ξευτιλισμένους βουλευτές και ξευτιλισμένους πολίτες
Την υπόλοιπη επιχειρηματολογία κρατείστε την για πάρτη σας κοθώνια.

Βασιλης Πολυχρονης

Δεν είχα προσέξει τα σημερινά πρωτοσέλιδα και με ψύλιασαν οι τίτλοι σε διάφορες ιστοσελίδες που αναπαράγουν το ρεπορτάζ της...Scinteia του 21ου αι.,σύμφωνα με το οποίο "οι Βρυξέλλες θέλουν ψήφιση της συμφωνίας με 180 ψήφους"...για τη συμφωνία με τα Σκόπια!
Δε φτάνει που αυτός ο τίτλος και αυτές οι "προτροπές" θυμίζουν εκείνες τις εισηγήσεις για ψήφιση των μνημονίων με 180 ψήφους (θυμηθείτε τι έγραφαν οι εφημερίδες,τι έλεγαν οι Πρετεντέρηδες και ποιες ήταν οι αντιδράσεις του τότε αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ), αυτή η απαίτηση δείχνει ότι η χώρα έχει πια καταντήσει, εκτός από οικονομικό, ένα θλιβερό πολιτικό προτεκτοράτο που ξένα κέντρα του υπαγορεύουν την πολιτική που θα ακολουθήσει σε μεγάλα εθνικά θέματα!
Τι δουλειά έχουν οι Βρυξέλλες να υποδεικνύουν σε μια - υποτίθεται - κυρίαρχη χώρα ποια θα είναι η μορφή της συμφωνίας (αν επιτευχθεί) και πως θα υποστηριχθεί αυτή σε ένα μείζον εθνικό θέμα?
Αυτό και μόνο δείχνει πως θα πρέπει η Ελλάδα άμεσα να κοιτάξει τη ρήξη και την απεμπλοκή της από την Ε.Ε. όσο είναι ακόμα νωρίς και για να μη βρεθεί...με σύνορα μέχρι τη Λαμία επειδή θα το ζητάνε οι "εταίροι"!Αλλά,τι λέω τώρα,με το εθελόδουλο σύστημα ("αριστερό" και δεξιό) που μας κυβερνά μπορεί και να δώσουμε και τα νησιά αν το θελήσουν οι Βρυξέλλες...παρουσιάζοντας την ως νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση