GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το 2ο Λύκειο Παλλήνης ετοιμάζει βαλίτσες για Σιγκαπούρη στους παγκόσμιους τελικούς της F1 in schools

Έχοντας κερδίσει τον αγώνα γοήτρου της knock out διαδικασίας όπου απέκλεισε όλα τα αντίπαλα αυτοκίνητα στη διοργάνωση F1 In School...

Έχοντας κερδίσει τον αγώνα γοήτρου της knock out διαδικασίας όπου απέκλεισε όλα τα αντίπαλα αυτοκίνητα στη διοργάνωση F1 In Schools, το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης προκρίθηκε την προηγούμενη Κυριακή 6 Μαΐου στους Παγκόσμιους τελικούς της Σιγκαπούρης, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση.

Οι Στέφανος Τσοράκης, Αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Φωτεινός, Μηχανικός Σχεδίου, ο Νίκος Τσόκας, Μηχανικός Κατασκευής, ο Αποστόλης Λεντής, Βοηθός Μηχανικών, η Χριστίνα Κουλουριώτη, Υπεύθυνη Social Media, η Δανάη Μαραγκάκη Υπεύθυνη Φωτογραφικού Υλικού και η Νόρα Πουρνάρα Υπεύθυνη Δημιουργίας περιεχομένου ετοιμάζουν ήδη τις βαλίτσες τους για το μεγάλο ταξίδι και τον Παγκόσμιο Τελικό.

Το πρόγραμμα F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, συνδυάζοντας και τις Τέχνες, καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα επαγγελματικών ομάδων μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το F1 in Schools υλοποιείται εδώ και 14 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας.

Ο διαγωνισμός F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν την χώρα τους σ’ ένα παγκόσμιο τελικό, που διενεργείται κάθε χρόνο με την συμμετοχή 40 περίπου ομάδων από 25 περίπου χώρες.

Στον φετινό διαγωνισμό F1 in schools 2018 δήλωσαν συμμετοχή 640 περίπου μαθητές από όλη την Ελλάδα. Διενεργήθηκαν τρεις προκριματικοί αγώνες, στους οποίους διαγωνίστηκαν 26 ομάδες μαθητών και οι 16 καλύτερες πήραν το εισιτήριο για τους Εθνικούς Τελικούς. Για πρώτη χρονιά φέτος η συμμετοχή μαθητών από Δημόσια Σχολεία ήταν μεγαλύτερη από Ιδιωτικά Σχολεία.

Πρώτη νικήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα A.R.T. (Achaia Racing Team) από το Αρσάκειο Γυμνάσιο – Λύκειο Πατρών. Στην δεύτερη θέση η ομάδα SBMT Racing Team από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου. Στην Τρίτη θέση ήταν η ομάδα Sciron από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης, στην τέταρτη θέση η ομάδα Alacrity από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, στην πέμπτη θέση η ομάδα Project 1 από το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης και στην έκτη θέση η ομάδα Acceleracing από την Ελληνογερμανική Αγωγή. Καλύτερη ομάδα Γυμνασίου ανακηρύχθηκε η ομάδα Arrows από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Οι παραπάνω νικήτριες ομάδες μαθητών θα δημιουργήσουν τρεις ομάδες εσωτερικής συνεργασίας και μια ομάδα διεθνούς συνεργασίας για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς F1 in Schools 2018, που θα διενεργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Σιγκαπούρη, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση