GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεσιτάλ προκλητικότητας από την Τουρκία: Έβγαλε στο Αιγαίο 20 αεροσκάφη - 20 παραβιάσεις και μια εικονική αερομαχία

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασαν οι Τούρκοι σήμερα στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 20 παρα...

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασαν οι Τούρκοι σήμερα στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 20 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου καθώς και σε 13 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών στο Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία έβγαλε στο Αιγαίο συνολικά 20 αεροσκάφη, οκτώ σε τέσσερις σχηματισμούς (τρεις σχηματισμοί από αποτελούμενοι από ένα ζεύγος F-16 ο καθένας και ένας σχηματισμός από δύο F-14) και 12 μεμονωμένα (δύο κατασκοπευτικά CN-235 και δέκα ελικόπτερα). Από τα 20 αεροσκάφη, τα έξι ήταν οπλισμένα.

Από τις 20 παραβιάσεις, οι 11 έγιναν από τους σχηματισμούς, οι επτά από τα CN-235 και οι δύο από τα ελικόπτερα.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ενώ μια αναχαίτιση εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση