GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέρασε το -6 και οι περιορισμοί για τους μη αδειοδοτημένους

Παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, συνεδρίασε την Τετάρτη (23/5) η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου προκειμένου να...

Παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, συνεδρίασε την Τετάρτη (23/5) η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου προκειμένου να συζητήσει την εισήγηση της Super League για κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του συνεταιρισμού υιοθετήθηκε ως είχε και την Παρασκευή (25/5) στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, θα λάβει την τελική έγκριση που πλέον θεωρείται δεδομένη.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν άδεια από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ομοσπονδίας λόγω οφειλών, όπως π.χ. ο Παναθηναϊκός, θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία και συγκεκριμένα με -6.

Παράλληλα, θα έχουν σημαντικό περιορισμό στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Ειδικότερα:

α) Θα μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών (όχι κοινοτικούς, μόνο παίκτες με δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα).

β) Στην μεταγραφική περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, θα μπορούν να αποκτήσουν ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, Έλληνα ή ξένο.

γ) Στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα μπορούν να αποκτήσουν ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών και κανέναν ξένο (φυσικά πάντα θα μπορεί απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών).

δ) Θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνο 2 ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Αυτές οι ανανεώσεις μπορούν να γίνουν και οι δύο το καλοκαίρι ή και οι δύο τον Γενάρη ή μία το καλοκαίρι και μία τον Γενάρη.

ε) Στις 2 ανανεώσεις συμβολαίων που δικαιούνται να κάνουν, απαγορεύεται η αύξηση των αποδοχών στους εν λόγω ποδοσφαιριστές.

στ) Σε όλες τις νέες μεταγραφές, απαγορεύεται τα συμβόλαια να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ (οι αποδοχές του κάθε νέου ποδοσφαιριστή θα έχουν αυτό το ποσό ως ανώτατο).

Ζ) Σε κάθε μεταγραφή ή δανεισμό, απαγορεύεται να δίνονται χρήματα σε άλλη ομάδα (για μεταγραφή δηλαδή αποκτώνται μόνο ελεύθεροι ποδοσφαιριστές).

Να σημειωθεί πως η εισήγηση της Super League για τις νέες ποινές, αφορά μόνο την περίοδο 2018-19, κάτι που σημαίνει πως του χρόνου θα επανεξεταστούν εκ νέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση