GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λήξη συναγερμού στην Πάτρα- Πόσοι μετανάστες απομακρύνθηκαν από το λιμάνι- Πού μεταφέρθηκαν- BINTEO

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα, για την απομάκρυνση των μεταναστών που διέμεναν στους άτυπους καταυλισμούς...

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα, για την απομάκρυνση των μεταναστών που διέμεναν στους άτυπους καταυλισμούς που είχαν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες σε χώρους των πρώην εργοστασίων ΑΒΕΞ και Λαδόπουλου, απέναντι από το νότιο λιμάνι της πόλης.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5:30 το πρωί της Τρίτης, συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εισήλθαν ταυτόχρονα και στους δύο καταυλισμούς, ενημερώνοντας τους μετανάστες για την επικείμενη απομάκρυνσή τους.

Οι 600 περίπου μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε δομές εκτός Αχαΐας, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων τους και η ταυτοποίηση τους.

Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και τέσσερις ανήλικοι για τους οποίους θα ληφθεί ειδική μέριμνα, καθώς την επιχείρηση επόπτευαν και οι εισαγγελείς Ανηλίκων Ανθούλα Μπούμπα και Δήμητρα Καπελιαρή

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ΑΠΕ ΜΠΕ, η επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη ανέφερε ότι η επιχείρηση εξελίχθηκε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και σημείωσε ότι οι μετανάστες θα οδηγηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος των στοιχείων τους.

"Όσοι είναι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα, θα φιλοξενηθούν με μέριμνα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δομές φιλοξενίας. Όσοι διαμένουν παράνομα στη χώρα θα φιλοξενηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες. Η κ. Τσιριγώτη δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους μετανάστες και η επιχείρηση, από την αρχή έως την ολοκλήρωσή της, εξελίχθηκε απολύτως ομαλά.

Στο σημείο ήταν και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος ανέφερε, από την πλευρά του, ότι όλα εξελίχθηκαν με απόλυτη ομαλότητα σημειώνοντας ότι "οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα".

"Η κυβέρνηση συνεπής στις δεσμεύσεις της σήμερα ενήργησε την πλήρη εκκένωση ων άτυπων καταυλισμών προσφύγων και μεταναστών. Ευχαριστώ και εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας και ιδιαίτερα εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση τηρώντας κατά απόλυτο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών" σημείωσε ο κ. Φιλιππάκος.

"Πρόκειται για ένα θέμα που δεν τελειώνει την επόμενη ημέρα και για αυτό θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα επιβαλλόμενα μέτρα, ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία που πρέπει και να μπορεί να ελέγχεται η κατάσταση και στο επόμενο χρονικό διάστημα" πρόσθεσε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: patrastimes.gr

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/Patras Times

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση