GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέγκλινγκ: Χρειάζεται πολλή δουλειά για να καταστεί πιο ανθεκτική η ελληνική οικονομία

Η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα τον Αύγουστο εφόσον συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και εάν εφαρμόσει μία αξι...

Η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα τον Αύγουστο εφόσον συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και εάν εφαρμόσει μία αξιόπιστη αναπτυξιακή στρατηγική, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Cinco Días, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, με την ανάπτυξη να έχει επιστρέψει, τη δημοσιονομική κατάσταση να είναι σωστή και την ανταγωνιστικότητα να ανακάμπτει. Ωστόσο, όπως τόνισε, πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για να καταστεί η οικονομία πιο ανθεκτική.

Για το χρέος επεσήμανε πως βραχυπρόθεσμα δεν χρειάζεται μείωσή του, ωστόσο εάν η Ελλάδα διατηρήσει τις μεταρρυθμίσεις, οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα για πρόσθετη ελάφρυνσή του τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Ο κ. Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε εκ νέου την Ελλάδα ειδική περίπτωση, επειδή παραμένει σε προγράμματα στήριξης για οκτώ χρόνια, συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν όμως λόγοι για αυτό».

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση