GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ουάσινγκτον δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βενεζουέλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στη Βενεζουέλα, δήλωσε στους...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στη Βενεζουέλα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής πετρελαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας και ο Σάλιβαν είπε πως η αντίδραση στις σημερινές εκλογές θα συζητηθεί κατά τη σύνοδο που θα έχει η Ομάδα των Είκοσι (G20) στο Μπουένος Άιρες τη Δευτέρα (αύριο).

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διεκδικεί μια εξαετή θητεία στις σημερινές εκλογές τις οποίες μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση και καταγγέλλουν οι εχθροί του ως τη «στέψη» ενός δικτάτορα.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα εμμείνουμε στον σκοπό μας που είναι να θέσουμε στο στόχαστρο διεφθαρμένους αξιωματούχους του καθεστώτος και όχι τον λαό της Βενεζουέλας», είπε ο Σάλιβαν. «Δεν θέλουμε να πλήξουμε τη χώρα με έναν τρόπο που θα καθιστά δύσκολη την ανόρθωσή της μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας.»

Αποκάλεσε τις πετρελαϊκές κυρώσεις «ένα πολύ σημαντικό βήμα». «Είναι υπό ενεργή αναθεώρηση», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση