GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα βιβλίο με πίστη στον άνθρωπο

Λέξεις γραμμένες με πίστη για τον άνθρωπο, σε μiα εποχή μαζικής απογοήτευσης. Με εννέα κείμενα και μία συλλογή τραγουδιών, η Βασιλική Θεο...

Λέξεις γραμμένες με πίστη για τον άνθρωπο, σε μiα εποχή μαζικής απογοήτευσης. Με εννέα κείμενα και μία συλλογή τραγουδιών, η Βασιλική Θεοδώρου κάνει το ντεμπούτο της στα συγγραφικά πράγματα με το βιβλίο της «Υποψήφιος άνθρωπος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πύρινος κόσμος».
Τα διηγήματά της, εικονογραφημένα με ιδιαίτερο τρόπο από τη ζωγράφο Ειρήνη Δαπουλάκη, θα μπορούσαν κάλλιστα να ιδωθούν ως παιδικά παραμύθια για… ενήλικες.
«Αλλωστε», σημειώνει η ίδια, «γράφω για κάθε άνθρωπο. Και όπως το λέει η λέξη, άνθρωπος είναι αυτός που κοιτάζει ψηλά. Ενας αυτοπροσδιορισμός, δηλαδή, και παράλληλα μια κατευθυντήρια γραμμή στη ζωή μας».
Στον κατάμεστο πολυχώρο της Αθήνας «Αίτιον» παρουσίασε τη νέα της προσπάθεια, παρουσία εκλεκτών καλλιτεχνών που συμμετέχουν με αφηγήσεις, μουσικές και τραγούδια.
Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αιμίλιος Χειλάκης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Σπύρος Γραμμένος, Μάρκος Κούμαρης (Locomondo) είναι μεταξύ των πολλών συντελεστών της ξεχωριστής έκδοσης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ηθοποιοί Φωτεινή Τσακίρη, Αγγελική Βλασόπουλου και Αυγουστίνος Κούμουλος διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ μίλησε και ο ποιητής Παναγιώτης Καπνιστής.
«Είναι μαγικός σταθμός για μένα αυτή η προσπάθεια. Στάθηκε η αφορμή συναντήσεων με εκπληκτικούς ανθρώπους», τόνισε η Βασ. Θεοδώρου, η οποία, παράλληλα με τη συγγραφή, ασχολείται με το θέατρο, ενώ έχει εκπαιδευτεί στον τομέα της δημιουργικής ανάπτυξης των παιδιών.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ηθοποιοί Φωτεινή Τσακίρη, Αγγελική Βλασόπουλου και Αυγουστίνος Κούμουλος διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ μίλησε και ο ποιητής Παναγιώτης Καπνιστής.
Τα έσοδα από την έκδοση θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Αρτος Δράση», που σιτίζει συνανθρώπους μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
«Εύχομαι», είπε η συγγραφέας, «το βιβλίο να επιτελέσει τον σκοπό του και κάποτε από “υποψήφιοι” να λεγόμαστε με καθαρότητα “άνθρωποι”».

Η συγγραφέας Β.Θεοδώρου με τη Χριστίνα Αλεξανιάν

Η συγγραφέας με τον γνωστό ποινικολόγο ΜάκηΤζίφρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση