GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν κράτησε πολύ ο... "αρραβώνας" Τραμπ-Κιμ - Νέες κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας προαναγγέλλει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

O Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων της Ουάσιγκτον ενάντια στην Πιονγκιάνγκ, σημειώνο...

O Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων της Ουάσιγκτον ενάντια στην Πιονγκιάνγκ, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα ενθαρρύνουν και άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο, σε συνέχεια της ματαίωσης της Συνόδου Κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας.

"Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις που θα επιδιώξουμε να επιβάλλουμε. Οι ΗΠΑ, είμαι βέβαιος, ότι θα στραφούν σε άλλους ζητώντας τους να κάνουν περισσότερα επίσης", τόνισε ο Πομπέο στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Έντονη ανησυχία του Γ.Γ Γκουτέρες για τη ματαίωση της Συνόδου ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας. Ζήτησε συνέχιση του διαλόγου

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την ματαίωση της συνόδου κορυφής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προγραμματισμένης για την 12η Ιουνίου Σύνοδο όπως γνωστοποίησε νωρίτερα ο Λευκός Οίκος.

Σε σχόλια που έκανε σε πανεπιστήμιο της Γενεύης ο Γκουτέρες δήλωσε: «Είμαι έντονα ανήσυχος για την ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης στη Σιγκαπούρη μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας».

Παρότρυνε τα μέρη να συνεχίσουν το διάλογο ώστε να «βρουν το δρόμο για μια ειρηνική και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».

Σε ανακοίνωσή του παράλληλα τόνισε ότι είναι ατυχές ότι κανένας διεθνής εμπειρογνώμονας δεν προσκλήθηκε στην ανατίναξη των σηράγγων από τη Βόρεια Κορέα που χρησιμοποιούνταν στις πυρηνικές της δοκιμές, αν και καλωσόρισε την ενέργεια της Πιονγκγιάνγκ.

«Είναι ατυχές που διεθνείς εμπειρογνώμονες δεν προσκλήθηκαν να παραστούν ως μάρτυρες στο κλείσιμο της εγκατάστασης», τόνισε μια εκπρόσωπος του Γκουτέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση