GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκπρόσωπος Ερντογάν για το άσυλο και σε δεύτερο Τούρκο αξιωματικό: Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι -ΒΙΝΤΕΟ

Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία, μετά την απόφαση της Επιτροπής Ασύλου να αφήσει ελεύθερο και δεύτερο από τους οκτώ Τούρκους στρατι...

Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία, μετά την απόφαση της Επιτροπής Ασύλου να αφήσει ελεύθερο και δεύτερο από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που πέρασαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα.

«Η μη έκδοσή τους είναι σκάνδαλο», είπε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει άπραγη.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, τόνισε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πληγούν από αυτή την εξέλιξη.

«Είναι ένα δυσάρεστο γεγονός ότι έγινε δεκτό το αίτημα για άσυλο των δύο από τους οκτώ τρομοκράτες. Ζητήσαμε πολλές φορές την έκδοσή τους και βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι τρομοκράτες. Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε αυτό το γεγονός. Αυτοί οι άνθρωποι έκλεψαν ένα ελικόπτερο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και διέφυγαν. Είναι σκάνδαλο όχι μόνο η μη έκδοσή τους αλλά και το να αφήνονται ελεύθεροι. Εμείς για το καλό των σχέσεων των δύο χωρών κάναμε κάθε είδους έκκληση. Αν είχε συμβεί το αντίθετο, αν εμείς είχαμε προστατεύσει κάποιους άλλους εδώ, αν θα είχαμε δεχθεί το άσυλο, ποια θα ήταν η αντίδραση της Ελλάδας;», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Οι οριστικές αποφάσεις για τη χορήγηση ασύλου ή όχι στους οκτώ Τούρκους θα ληφθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση