GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επένδυσης στο Ελληνικό

Της Άννας Κανδύλη Τρίτη προσφυγή μέσα σε διάστημα λίγων ημερών κατατέθηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της επένδυσης ...

Της Άννας Κανδύλη

Τρίτη προσφυγή μέσα σε διάστημα λίγων ημερών κατατέθηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της επένδυσης του Ελληνικού.

Αυτή τη φορά στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγαν 32 κάτοικοι των Δήμων Αλίμου, Βούλας, Γλυφάδας, Πειραιά και Καλλιθέας.

Με το αίτημά τους στρέφονται κατά του από 1ης Μαρτίου 2018 Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής.

Υποστηρίζουν ότι το διάταγμα είναι αντισυνταγματικό, αντίθετο στη Σύμβαση της Φλωρεντίας για την προστασία του τοπίου, καθώς και ότι προσκρούει στη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρουν η έκταση του Ελληνικού στην ουσία ιδιωτικοποιείται και πως έπρεπε στα αρχικά στάδια να είχε εκπονηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Επιπλέον υποστηρίζουν επικαλούμενοι το άρθρο 44 του Συντάγματος ότι έπρεπε να είχε τεθεί η «εκποίηση» της έκτασης σε δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση