GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Σπάσιμο" του Πρωτοδικείου Αθηνών και σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας προανήγγειλε ο Κοντονής

Της Άννας Κανδύλη Ψήφιση μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα του νομοσχεδίου για το σπάσιμο του Πρωτοδικείου Αθηνών σε τρία μέρη καθώ...

Της Άννας Κανδύλη

Ψήφιση μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα του νομοσχεδίου για το σπάσιμο του Πρωτοδικείου Αθηνών σε τρία μέρη καθώς και ολοκλήρωση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για την στελέχωση κενών θέσεων στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία, προανήγγειλε σήμερα από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Εισαγγελίας Ηλ. Ζαγοραίο, του Πρωτοδικείου Ελ.Γεωργίλης και εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων, παρουσία του γγ του υπουργείου Δημήτρη Παπασπύρου.

Ο κ. Κοντονής δήλωσε ακόμα ότι τον Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για την Δικαστική Αστυνομία που θα συνδράμει σημαντικά τους δικαστικούς λειτουργούς στο έργο τους.

Συγκεκριμένα, για το σπάσιμο του Πρωτοδικείου δήλωσε:

«Είναι αμετάκλητη η απόφαση της κυβέρνησης για τη διάσπαση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας της Αθήνας. Ήδη με το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καθοριστεί ο τρόπος επιλογής της έδρας των δυο Πρωτοδικείων. Αυτός ο υδροκεφαλισμός που επικρατεί εδώ και χρόνια κατά ένα παράλογο τρόπο στο Πρωτοδικείο Αθηνών, μοναδικό παράδειγμα στην Ευρώπη θα σταματήσει....Εκτιμώ ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία της εξεύρεσης κτιρίων που θα στεγάσουν τα νέα Πρωτοδικεία ανατολικής και δυτικής Αττικής μέσα στο 2019».

Αναφερόμενος στη Δικαστική Αστυνομία είπε πως:

«Μου έχει παραδοθεί το νομοσχέδιο για τη Δικαστική Αστυνομία και πιστεύω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ψηφιστεί. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται και διατάξεις που θα αφορούν επιστημονικό προσωπικό για παράδειγμα σε ανακριτές διαφθοράς που θα "αποκρυπτογραφώνται" ζητήματα σε υποθέσεις που χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Αλλά και η στελέχωση της δικαστικής αστυνομίας με προσωπικό που θα αναλάβει κατά κύριο λόγο αστυνομικά καθήκοντα, είναι κάτι το οποίο έχει κριθεί πολλαπλώς και από όλες τις πλευρές θετικό. Θα αρχίσει η υλοποίηση βήμα-βήμα και σταδιακά. Δε θα υλοποιηθεί στο σύνολο του για το σύνολο της επικράτειας, έχουμε κατά αρχάς σκοπό να υλοποιήσουμε το σχέδιο στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη».

Όσον αφορά δε στις προσλήψεις είπε ότι:

«Ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ, και ήδη διορίζονται με γρήγορες διαδικασίες οι πρώτοι δικαστικοί υπάλληλοι στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία για να πληρωθούν τεράστια κενά, τα οποία υπήρχαν χρόνια».

Ο υπουργός ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τους δικαστικούς υπαλλήλους της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να φέρουν εις πέρας τον τεράστιο όγκο εργασίας και τους δικαστές για το μέρισμα που δίνουν από τις διαιτησίες στην βελτίωση υποδομών του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας.

Ο κ.Κοντονής ευχαρίστησε και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την συμβολή του στην ολοκλήρωση, μετά από πάρα πολλά χρόνια, έργων αποκατάστασης των κτιρίων με μικρή επιβάρυνση για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση