GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ! Οχι Ματαρέλα στον ευρωσκεπτικιστή Σαβόνα. Εσχάτη προδοσία;

Δραματικές οι εξελίξεις στην Ιταλία. Εν μέσω σκληρών αλληλοκατηγοριών, ο πρόεδρος της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα απέρριψε τον Πάολο Σαβόνα, τ...

Δραματικές οι εξελίξεις στην Ιταλία. Εν μέσω σκληρών αλληλοκατηγοριών, ο πρόεδρος της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα απέρριψε τον Πάολο Σαβόνα, τον ευρωσκεπτικιστή υποψήφιο που παρουσίασε η Λέγκα και το Κίνημα των 5 Αστέρων για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πηγή του συνασπισμού των δύο κομμάτων.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Λέγκα δεν δέχεται το βέτο του ιταλού προέδρου Ματταρέλλα, ενώ τα Πέντε Αστέρια φάνηκαν σχετικά πιο ελαστικά.

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε ότι «μαζί με τα Πέντε Αστέρια εργάσθηκε μέρα και νύχτα για να γεννηθεί η κυβέρνηση, αλλά υπάρχει μια αρχή που είναι απαράβατη» και ότι «για την Ιταλία αποφασίζουν Ιταλοί, και όχι Γερμανοί, ή άλλες εθνικότητες».
«Όλα αυτά ισχύουν αν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά αν έχουμε μια αλυσίδα που δεν μας επιτρέπει να επιλέξουμε έναν υπουργό που δεν αρέσει στο Βερολίνο και στις ισχυρές εξουσίες, σημαίνει ότι είναι ο σωστός υπουργός», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκα. «Αν υπάρχουν απειλές της Ευρώπης, η κυβέρνηση δεν θα ξεκινήσει. Έχουμε συνοχή ελευθερία και θάρρος», είπε ο Σαλβίνι.
«Αν μπορούμε να δουλέψουμε ελεύθερα, αύριο εγώ θα αρχίσω να δουλεύω στο υπουργείο Εσωτερικών και θα αρχίσουν οι απελάσεις των λαθρομεταναστών. Διαφορετικά, θα πρέπει να ξαναδώσουμε, με εκλογές, τον λόγο στους Ιταλούς», ολοκλήρωσε.

Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ναυαγήσει όλη η προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης και όπως διαρρέεται από το προεδρικό μέγαρο, δεν πρόκειται για βέτο του προέδρου στο πρόσωπο του Σαβόνα, αλλά για ακαμψία των πολιτικών δυνάμεων της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων.

Ο Τζουσέπε Κόντε παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Ο καθηγητής Τζουσέπε Κόντε παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, επιβεβαίωσε ο γραμματέας του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου.

Οι προσπάθειές του, δηλαδή, απέβησαν άκαρπες και είναι πιθανός ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών.

"Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια σε κλίμα πλήρους συνεργασίας"
Ο καθηγητής Τζουσέπε Κόντε, ο οποίος παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματταρέλλα, έκανε μια σύντομη δήλωση κατά την έξοδό του από το μέγαρο Κυρηνάλιο.
«Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια σε κλίμα πλήρους συνεργασίας με τις πολιτικές δυνάμεις που με υπέδειξαν», τόνισε ο Κόντε.

Ματαρέλα: "Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ιταλία"
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα δήλωσε ότι ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών έχει μιλήσει υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από την ευρωζώνη και ότι η επιλογή του στέλνει ένα μήνυμα για την ίδια την κυβέρνηση. Διευκρίνισε δε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τον ρόλο του εγγυητή και για τον υπουργό Οικονομικών.
Ο Σέρτζιο Ματαρέλα δήλωσε ότι έπραξε ό,τι μπορούσε για διευκολύνει τον σχηματισμό κυβέρνησης και ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι ο ίδιος μπλόκαρε την διαδικασία.
Οι απώλειες στις αγορές αφαίρεσαν οικονομίες από τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες , είπε ο Σέρτζιο Ματαρέλα προσθέτοντας ότι οφείλει να διαφυλάξει τις οικονομίες των Ιταλών.
Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ιταλία, είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε ότι θα περιμένει για να αποφασίσει εάν θα προκηρύξει νέες εκλογές και ότι θα αποφασίσει σύντομα τα επόμενα βήματα.

Πάολο Τζεντιλόνι: "Τώρα πρέπει να σώσουμε την μεγάλη μας χώρα"
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέςρτζιο Ματαρέλα. "Τώρα πρέπει να σώσουμε την μεγάλη μας χώρα", είπε.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι η απόρριψη του ευρωσκεπτικιστή κθηγητή Πάολο Σαβόνα για την θέση του υπουργού Οικονομικών είναι "απαράδεκτη".
"Πρόκειται για μία πρωτοφανή σύγκρουση θεσμών", δήλωσε ο Ντι Μάιο μέσω του Facebook. "Ποιος ο λόγος να ψηφίζει κανείς, αν αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης;".

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε σε εκπομπή της Rai ότι θα ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία για να κατηγορηθεί ο Ιταλός πρόεδρος για εσχάτη προδοσία.
Ο Ντι Μάιο μίλησε για το άρθρο 90 του ιταλικού Συντάγματος, που αναφέρεται την εσχάτη προδοσία και την επίθεση κατά ίδιου του Συντάγματος.
Την ίδια πρόθεση είχε ανακοινώσει, νωρίτερα, και η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι δεν αναφέρθηκε στο κρίσιμο αυτό θέμα.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι της Φόρτσα Ιτάλια και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, αντιθέτως, υπερασπίσθηκαν τις θέσεις και τους χειρισμούς του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματταρέλλα.
Σύμφωνα με το ιταλικό Σύνταγμα, για να κατηγορηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία χρειάζονται τα δυο τρίτα των ψήφων βουλευτών και γερουσιαστών. Κάτι που θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσει να επιτευχθεί.

1 σχόλιο

  1. Η Αμερικάνικη "Glantio" και η Αμερικάνικη "P2-Loge" ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!

    Μάλιστα οι Γερμανοί ΔΕΝ ΣΥΓΧΟΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΗ (και τον κρεμάσαν ανάποδα για ... ΣΤΕΓΝΩΜΑ)! Αυτό το ΕΙΔΑΜΕ με την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΟΙ!!!

    Καλοκαιρινό ΣΛΟΓΚΑΝ ΣΤΗΝ Disco και Pub: Τσίπρα Φασίστα φύγε από την Πίστα! Πάρε και τον μαστουροσυφερτό Σου και άντε στον Führer Τον Διάολο Σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση