GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσπάθησε να πουλήσει αρχαίο νόμισμα μέσω διαδικτύου και συνελήφθη - ΦΩΤΟ

Μέσω διαδικτύου, όπου είχε αναρτήσει αγγελία, επιχειρούσε 38χρονος να πουλήσει αρχαίο νόμισμα, οπότε και συνελήφθη, έπειτα από έρε...

Μέσω διαδικτύου, όπου είχε αναρτήσει αγγελία, επιχειρούσε 38χρονος να πουλήσει αρχαίο νόμισμα, οπότε και συνελήφθη, έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως.

Την περασμένη Πέμπτη το πρωί αστυνομικοί κατάσχεσαν σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη, φάκελο με αποστολέα τον 38χρονο, που περιείχε νόμισμα, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης έναντι χρηματικού ποσού, σε σελίδα του διαδικτύου.

Πρόκειται για χάλκινο νόμισμα ρωμαϊκών χρόνων (3ος – 4ος αιώνας μ.Χ.), το οποίο όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο αποστολέα, σε περιοχή της Αρκαδίας όπου διαμένει.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση