GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηταφίδης: Δεν έχω πρόβλημα με το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν»

Κανένα πρόβλημα με την προτεινόμενη για τα Σκόπια ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» δεν έχει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...

Κανένα πρόβλημα με την προτεινόμενη για τα Σκόπια ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» δεν έχει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

«Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε την εθνική ταυτότητα σε έναν γείτονα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Η εξέγερση του Ίλιντεν εξάλλου έχει και στοιχεία εξέγερσης κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑο κ. Μηταφίδης.

Στην επισήμανση ότι το όνομα αυτό κρύβει στοιχεία αλυτρωτισμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «και εμείς έχουμε μερικούς παλαβούς δικούς μας που λένε ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να φτάνει μέχρι τον Ινδό ποταμό».

Το όνομα που θα συμφωνήσουμε και θα δημιουργεί σχέσεις erga omnes και να μην επανέρχεται αυτό, όταν βρεθεί αυτή η λύση εδώ είμαστε, είπε ο κ. Μηταφίδης.

«Το Ίλιντεν δεν εμπεριέχει στοιχεία αλυτρωτισμού. Η εξέγερση του Ίλιντεν δημιουργεί ζητήματα διεκδικήσεων σε βάρος της χώρας; Από πού και ως πού;» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

1 σχόλιο

  1. Δημήτρης Κλ.21 Μαΐ 2018, 10:03:00 μ.μ.

    Προφανώς και δεν έχει πρόβλημα με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν" ο κ. Μηταφίδης.
    Αρκεί να διατηρήσει κι' αυτός, καθώς και οι λοιποί ΣΥΡΙΖΑίοι, όσο πιο πολύ γίνεται την καρέκλα του!
    Η εξουσία πάνω απ' όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση