GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πάρτι» διαφθοράς στον χώρο της υγείας αποκάλυψε ο Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ

Σε τρανταχτές περιπτώσεις κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, αναφέρθηκε ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και...

Σε τρανταχτές περιπτώσεις κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, αναφέρθηκε ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας Σταύρος Ευαγγελάτος, καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία.
Ο κ. Ευαγγελάτος -που εργάσθηκε ως Υγειονομικός Επιθεωρητής στο ΣΕΥΥΠ από την έναρξη της λειτουργίας του το 2002 και από τον Ιούλιο του 2013 και για ένα έτος διετέλεσε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του Υπουργείου Υγείας, ενώ από τον Ιούνιο του 2014 κατέχει την θέση του γενικού επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ- έκανε γενική αναφορά σε στοιχεία που έχει συλλέξει ο Οργανισμός σχετικά με τα όσα διαχρονικά λάμβαναν χώρα στον τομέα της Υγείας και στο επίπεδο των φαρμάκων και σκευασμάτων, και στο επίπεδο των νοσοκομείων.
Ο κ. Ευαγγελάτος παρέθεσε στοιχεία για κακοδιαχείριση και καταλογισμούς σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας για ορθοπεδικά, σκευάσματα καρδιάς κ.ά. και ανέφερε και υποθέσεις για τις οποίες έχουν καταλογιστεί πειθαρχικές ευθύνες για προέδρους νοσοκομείων, στελέχη και λοιπούς εμπλεκόμενους.
Ερωτηθείς από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα αν «όλα αυτά έπαιξαν ρόλο στο πού έφτασε η χώρα» απάντησε καταφατικά, ενώ ο κ. Λάππας από μέρους του επικαλέστηκε αρκετές φορές μαρτυρίες και πορίσματα τόσο του κ. Σούρλα, όσο και του κ. Κρεμαστινού αλλά και του κ. Ρακιτζή που καταδείκνυαν τα όσα συνέβαιναν στο χώρο της Υγείας.
Ο κ. Ευαγγελάτος κάνοντας λόγο για υπερκοστολογήσεις στο χώρο των φαρμάκων και κατευθυνόμενη συνταγογράφηση προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου, ο οποίος, και από την ιδιότητα του υφυπουργού Εμπορίου την περίοδο 2007-2009, αντέτεινε λέγοντας ότι «ο νόμος με βάση τον οποίο καθορίζονταν οι τιμές των φαρμάκων ήταν σαφέστατος καθώς αναζητούσε τις τρεις χαμηλότερες τιμές των φαρμάκων στις χώρες της ΕΕ» και υποστήριξε ότι επί ημερών του βελτιώθηκε.
Η επιτροπή αποφάσισε να καλέσει εκ νέου τον επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ μετά από απαίτηση των μελών της Επιτροπής οι οποίοι ζήτησαν να τους παραδοθούν τα στοιχεία που επικαλείται ο μάρτυρας και να τα μελετήσουν.
Επίσης τόσο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας όσο και η εισηγήτρια του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου ζήτησαν από το προεδρείο να κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή η επιθεωρήτρια της Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η οποία -όπως είπαν μέλη της Επιτροπής- ενώ έχει αρνηθεί να παρευρεθεί στην επιτροπή δίνει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση