GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Χιμένεθ στους Ισπανούς: Δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσω στην ΑΕΚ

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της AEK άφησε ο Μανόλο Χιμένεθ! Με δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό στ...

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της AEK άφησε ο Μανόλο Χιμένεθ!

Με δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Σεβίλλης ο 54χρονος τεχνικός είπε πως δεν είναι σίγουρος ότι θα συνεχίσει στους κιτρινόμαυρους.

Συγκεκριμένα τόνισε οτι ναι μεν έχει προσαρμοστεί απόλυτα στην Ελλάδα και την Ένωση, αλλά πρόσθεσε ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και δεν ξέρει αν θα συνεχίσει.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι θέλει να γυρίσει στη Σεβίλλη, εξηγώντας, όμως, οτι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.

«Η αλήθεια είναι ότι το συμβόλαιό μου τελειώνει και δεν είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσω. Είναι η δεύτερη θητεία μου, στην πρώτη πήρα το κύπελλο, τώρα το πρωτάθλημα. Αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο σε βοηθά να προσαρμοστείς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά όλα είναι πιο εύκολα και πιο ανεκτά. Η ελληνική ζωή είναι πολύ κοντά σε αυτή στην Ανδαλουσία. Το φαγητό είναι πολύ Μεσογειακό, ο καιρός μοιάζει πολύ. Ζεις τέλεια και το να προσαρμοστεί κάποιος από την Ανδαλουσία είναι πολύ εύκολο», είπε αρχικά ο Χιμένεθ.

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Στην πρώτη μου θητεία, κάναμε πολύ καλή δουλειά σε αθλητικό επίπεδο, όμως η ομάδα είχε οικονομικά προβλήματα. Δεν μπορούσε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους επαγγελματίες, σε βαθμό που τελικά υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία. Με το χρόνο και με καταπληκτική δουλειά, επέστρεψε στην πρώτη. Μπορεί να ειπωθεί ότι κερδίζοντας το πρωτάθλημα η ΑΕΚ είναι και πάλι η μεγάλη ομάδα που δεν έπαψε ποτέ να είναι, όμως τώρα επιβεβαιώνεται και από την αγωνιστική επιτυχία».

Οσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την κατάκτηση του πρωταθλήματος είπε: «Ήταν ένας αξιέπαινος θρίαμβος για τη δουλειά που έκανε όλος ο κόσμος. Παιχνίδι με παιχνίδι, με αντιπάλους που λόγω μπάτζετ ή επειδή κέρδιζαν το πρωτάθλημα για πολλά χρόνια,το έκαναν αδύνατο να κερδίσει μια άλλη ομάδα. Ξεπεράσαμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, βασιζόμενοι στο καλό ποδόσφαιρο και στα καλά αποτελέσματα. Ήταν λοιπόν μια μεγάλη ικανοποίηση, έπειτα από τόση προσπάθεια που η δουλειά όλων των μελών της ομάδας ανταμείφθηκε».

Επίσης ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε και για την ήττα από τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου: «Το ότι είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα λίγο πριν, ήταν ένα σημαντικό… χάντικαπ. Οι παίκτες δεν ήταν συνηθισμένοι στο να κερδίζουν το πρωτάθλημα, υπήρχαν πολλοί πανηγυρισμοί, πολλή χαλάρωση και λίγη συγκέντρωση. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε στον τελικό. Όμως, δεν μπορεί να αλλάξει αυτό την καταπληκτική δουλειά που κάναμε τόσο καιρό. Πήραμε το πρωτάθλημα και είχαμε μια περισσότερο από αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη, χωρίς να χάσουμε ούτε ένα παιχνίδι».

Αναφορικά με τα σοβαρά επεισόδια στο ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, είπε: «Ήταν κάτι σουρεαλιστικό. Δεν είχε να κάνει σε τίποτα με τους αθλητικούς κανόνες και το fair play. Όμως συμβαίνουν ατυχήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν λάθη και δεν χρειάζεται να το γενικεύουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή στην ελληνική κοινωνία. Δεν είχε σχέση με το πάθος που βγάζεις στα παιχνίδια αυτό το περιστατικό».

Για τη φετινή πορεία της Σεβίλλης: «Ο Καπαρός εμφανίστηκε ως ο σωτήρας μιας κακής κατάστασης. Ένας δρόμος που οδηγήθηκε η Σεβίλλη σε μια κακή εποχή. Στο τέλος ήταν σε θέση να ισιώσει με δουλειά. Η Σεβίλλη είναι εντυπωσιακή, αυτό που έκανε την τελευταία δεκαετία ήταν θεαματικό. Αν έμενε εκτός Ευρώπης θα ήταν σοβαρό, ένα ατύχημα. Η ομάδα κατάφερε μέσα από την έβδομη θέση να βγει στην Ευρώπη και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο έτος θα φέρει επιτυχίες. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του συλλόγου και είμαι βέβαιος ότι θα είναι καλύτερο το επόμενο έτος. Είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτά που έχουν γίνει αυτά τα δέκα χρόνια».

Για το αν θα επέστρεφε στην Σεβίλλη: «Φυσικά θα ήθελα να επιστρέψω αλλά δεν νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Το έργο μου και η βελτίωσή μου είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για την καριέρα μου. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω να βελτιώνομαι σε όλες τις πτυχές ώστε να είμαι πιο ανταγωνιστικός και ακόμα πιο επαγγελματίας. Μπορώ να νιώσω τα συναισθήματα και τόσο η Σεβίλλη όσο και η ΑΕΚ είναι ομάδες που έχουν αφήσει το σημάδι τους στη ζωή μου. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπώ και σέβομαι και στις δύο ομάδες. Η Σεβίλλη τώρα έχει σπουδαίους επαγγελματίες».

Για τη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης: «Όλοι παλεύουν για να κερδίσουν. Στα οκτώ χρόνια που ήμουν εκεί, κατάλαβα ότι ο πρώτος στόχος μιας θυγατρικής είναι να παρέχει παίκτες στην πρώτη ομάδα. Είναι σημαντικό, σε ανταγωνιστικό επίπεδο, τα παιδιά να γνωρίζουν ότι ο ανταγωνισμός θέλει νίκες κι αν έρθουν οι νίκες οι στόχοι επιτυγχάνονται. Ο στόχος μιας θυγατρικής δεν είναι στα αποτελέσματα και στην βαθμολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση