GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης: Η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών θέτει σε δοκιμασία τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Το αίτημα να τελειώσει άμεσα η αναίτια περιπέτεια της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδρ...

Το αίτημα να τελειώσει άμεσα η αναίτια περιπέτεια της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, επανέλαβε την Πέμπτη το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής μετά την επίσκεψή του στην έκθεση για τον Ποντιακό Ελληνισμό στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το αίτημα τους να τελειώσει άμεσα η αναίτια περιπέτεια της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, επανέλαβε το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Βούτσης μετά την επίσκεψή του στην έκθεση για τον Ποντιακό Ελληνισμό, που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Επισκεφτήκαμε χτες τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η επίσκεψη έγινε εφικτή με τη διευκόλυνση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ώστε να μπορέσει ένας πολιτειακός παράγοντας της Ελλάδας, εμού εν προκειμένω, να τους επισκεφτεί και να έχει προσωπική αντίληψη για το φρόνημα, για το ήθος, για τη στάση την οποία κρατούν. Εφόσον υπήρξε διευκόλυνση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προκειμένου να γίνει αυτή η επίσκεψη, δεν μπορούσα να είμαι αρνητικός» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε το αίτημα του να λήξει γρήγορα αυτή η περιπέτειά τους, αφού δεν υπάρχει αντικειμενική βάση για την κράτησή τους και πρόσθεσε ότι η στέρηση της ελευθερίας ενός ανθρώπου έστω και για μια μέρα αποτελεί μια τεράστια δοκιμασία.

Ο κ. Βούτσης τόνισε με έμφαση ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών θέτει σε δοκιμασία τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Η κράτηση αυτή συντηρεί μόνο μια επικινδυνότητα η οποία αναπτύσσεται στις διαθέσεις, στη συνείδηση των λαών μας που δεν χρειάζεται. Ακριβώς για να μη ζήσουμε, να μην αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία αποτυπώνει η Έκθεση για τον Ποντιακό Ελληνισμό, που μόλις τώρα επισκεφτήκαμε. Οι σχέσεις ανάμεσα σε δύο σύμμαχες, γειτονικές, φιλικές κατά τα άλλα χώρες, δεν μπορεί να αδρανοποιούνται, να υπονομεύονται κατά κάποιο βαθμό, από πράξεις, ενέργειες ή παραλείψεις, οι οποίες οδηγούν σ’ αυτού τους είδους τα συμβάντα, που στο παρελθόν με διαφορετικό τρόπο και με συνεννόηση των δύο πλευρών οι αρχές έλυναν. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία, με το συναίσθημα και την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε λαού, οποιουδήποτε ανθρώπου, πόσο μάλλον 2 νέων ανθρώπων» κατέληξε.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση