GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτος… τελικός στο δρόμο της ΑΕΚ για την κορυφή

Το πρώτο από τα δύο βήματα που τη χωρίζουν από τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της καλείται να κάνει η ΑΕΚ απόψε (21:30, ΕΡ...

Το πρώτο από τα δύο βήματα που τη χωρίζουν από τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της καλείται να κάνει η ΑΕΚ απόψε (21:30, ΕΡΤ, Novasports) αντιμετωπίζοντας στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4 του Basketball Champions League τη Μούρθια.

Η «Ένωση» θα έχει στο πλευρό της ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, που θα είναι γεμάτο σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από δικούς της φιλάθλους. Και θέλει να τους ανταμείψει πρώτα με την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής και στη συνέχεια με την κατάκτηση του τροπαίου, που θα έρθει να προστεθεί δίπλα στο Κυπελλούχων του 1968 και το Σαπόρτα του 2000.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Ακόμη κι ο γιος του και αρχηγός της ομάδας, Ντούσαν, δεν υπήρχε περίπτωση να λείψει από το ραντεβού. Το τράβηγμα στη γάμπα που υπέστη το περασμένη Σάββατο κόντρα στον Προμηθέα τον ταλαιπώρησε αρκετά, αλλά με ατέλειωτες ώρες θεραπειών και αυταπάρνηση θα είναι παρών. O προπονητής της ΑΕΚ, που διεκδικεί το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της καριέρας του μετά το Κυπελλούχων με τον ΠΑΟΚ το 1991 στη Γενεύη, περιμένει πολλά από το ατομικό ταλέντο των Χάρις, Πάντερ και Γκριν, το πάθος του Λαρεντζάκη, την εμπειρία Μαυροειδή, Ξανθόπουλου, το φονικό σουτ του Σάκοτα, την αθλητικότητα των Χάντερ και Τζέιμς, αλλά και τον όγκο του Καββαδά.

Στον αντίποδα, η Μούρθια βιώνει την κορυφαία στιγμή στην ιστορία της. Δίχως μεγάλες διακρίσεις εντός των τειχών, συμμετείχε μόλις πέρσι για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, φτάνοντας ως το Top 16 του Eurocup, ενώ φέτος έκανε την υπέρβαση και θέλει να συνεχίσει μέχρι τέλους. Ο Ίμπον Ναβάρο, που βλέπει την ομάδα του στην ACB να ζορίζεται να μπει στην οκτάδα των playoffs, ποντάρει στην ομαδική λειτουργία δίχως όμως να λείπει η ατομική ποιότητα. Πιο γνωστοί παίκτες της ομάδας είναι ο 35χρονος γκαρντ Μπραντ Όλεσον με την πολυετή θητεία στην Μπαρτσελόνα και ο Βραζιλιάνος σέντερ Αουγκούστο Λίμα. Δύο πολύτιμα στελέχη της ομάδας με θητεία και στην Α1 είναι ο Ολλανδός γκαρντ Σάρλον Κλουφ (που πέρασε από το Ρέθυμνο), αλλά και ο Βρετανός πάουερ φόργουορντ Όβι Σόκο (που έπαιξε στα Τρίκαλα).

Διαιτητές θα είναι οι Σρνταν Ντοζάι (Κροατία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Μάριους Τσιούλιν (Ρουμανία). Στον άλλον ημιτελικό, στις 18:30, αναμετρώνται Μονακό και Λούντβιγκσμπουργκ, με τη γερμανική ομάδα να έχει τη σημαντική απώλεια του Τζάστιν Σίαρς.

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων (ΑΕΚ-Μούρθια)

Οι αριθμοί δείχνουν υπεροχή της ΑΕΚ έναντι της Μούρθια. Έχει καλύτερη επίθεση υστερώντας μόνο στα ποσοστά στα τρίποντα, υπερτερεί στη δημιουργία και στους δείκτες της… επιθετικής άμυνας (κλεψίματα-τάπες), ωστόσο υστερεί ελαφρώς στην άμυνα και στα επιθετικά ριμπάουντ. Αναλυτικά:

Κατηγορία-Μέσος όρος

Επίθεση: 82,8 – 78,1

Ευστοχία στις βολές: 75,6% – 75%

Ευστοχία στα δίποντα: 52,8% – 47,6%

Ευστοχία στα τρίποντα: 33,1% – 34,5%

Ασίστ: 16 – 15

Λάθη: 12 – 12

Πόντοι από λάθη: 12 – 9,4

Πόντοι από αιφνιδιασμό: 9,9 – 6,7

Πόντοι από δεύτερες επιθέσεις: 10,3 – 12,9

Πόντοι μέσα στη ρακέτα: 29,9 – 24,4

Πόντοι από τον πάγκο: 33,7 – 28,4

Μέσος όρος μεγαλύτερης διαφοράς: 8,1 – 9,7

Άμυνα: 75,6 – 76,9

Ριμπάουντ: 36 – 36

Αμυντικά ριμπάουντ: 26 – 24

Επιθετικά ριμπάουντ: 10 – 12

Κλεψίματα: 8 – 6

Τάπες: 3 – 2

Πηγή: filathlos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση