GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Μακρόν για Ιράν και Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν. Στο επίκεντρο της...

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν καθώς και για την κατάσταση στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο πρόεδροι επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Ο Μακρόν πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα για να συμμετάσχει σε οικονομικό φόρουμ.

"Συζητήθηκαν οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη Ρωσία στις 24-25 Μαΐου και τη συμμετοχή του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Διευκρινίστηκε μια ευρεία γκάμα διεθνών και διμερών θεμάτων ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων", αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον Γάλλο ομόλογό του για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Το περασμένο Σάββατο, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε ανθρώπους στην Όπερα της γαλλικής πρωτεύουσας, μια συνοικία με μπαρ και θέατρα, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας τέσσερις, ενώ στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών. Ο δράστης, ο οποίος φώναξε «ο Αλλάχ είναι ύψιστος», ήταν Γάλλος τσετσενικής καταγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση