GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παυλόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου "Άουσβιτς: Έλληνες - Αριθμός μελλοθάνατου"

Ο Προκόπης Παυλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου "Άουσβιτς: Έλληνες - Αριθμός μελλοθάνατου", του Γιώργου Π...

Ο Προκόπης Παυλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου "Άουσβιτς: Έλληνες - Αριθμός μελλοθάνατου", του Γιώργου Πηλιχού.

Κατά τον χαιρετισμό του τόνισε: "αυτή η κατάθεση πνεύματος και ψυχής του κ.Πηλιχού, μας θυμίζει ότι το Άουσβιτς είναι, ταυτοχρόνως μία μεγάλη «πληγή» και μια μεγάλη «καμπάνα». Μια μεγάλη, χαίνουσα, πληγή στο «σώμα» της Ανθρωπότητας, από την οποία ρέει και θα ρέει πάντοτε το αθώο αίμα εκείνων, οι οποίοι έπεσαν θύματα μιας αδιανόητης βαρβαρότητας. Είναι όμως και μια μεγάλη καμπάνα, η οποία θα ηχεί, πάντα πένθιμα, για να κρατάει σε εγρήγορση την συνείδησή μας, προκειμένου μην ξαναπέσει, ποτέ πια στον λήθαργο της λησμονιάς. Γιατί ήταν αυτός ο λήθαργος της λησμονιάς που άφησε να «φυτρώσουν» εκείνοι οι εφιάλτες. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, κυρίως γιατί πρέπει να θυμόμαστε ότι το Άουσβιτς δεν έχει κλείσει.

Το Άουσβιτς θα κλείσει μόνο όταν αυτά τα εγκλήματα, τα αδιανόητα, θα είναι μια μεγάλη «σφραγίδα» που θα είναι χαραγμένη ανεξίτηλα στην συνείδηση κάθε ανθρώπου, όταν θα είναι ένα κομμάτι από το DNA της ίδιας μας της ψυχής, της ψυχής κάθε ανθρώπου, για να μπορούμε να το μεταδίδουμε και στις επόμενες γενιές. Διότι όσο υπάρχει ο Άνθρωπος –που κουβαλάει μέσα του το καλό και το κακό- πάντα θα υπάρχει αυτός ο μεγάλος κίνδυνος. Το βλέπουμε ακόμη και σήμερα. Το βλέπουμε μέσα από φαινόμενα τα οποία δυστυχώς υποτιμάμε αλλά που είναι νέοι εφιάλτες. Για αυτό ευχαριστώ τον κ.Πηλιχό, δοθέντος ότι αυτή η κατάθεση ψυχής, η κατάθεση πνεύματος όπως είπα, μας θυμίζει το χρέος μας. Το χρέος κάθε Ανθρώπου απέναντι στον Άνθρωπο.

Σας ευχαριστώ γιατί μου δώσατε αυτήν την δυνατότητα, να είμαι σήμερα εδώ και να τιμώ μαζί σας την Ιερή Μνήμη όλων των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, με αφορμή τους Έλληνες Εβραίους της Θεσσαλονίκης".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. ... ξανά Μπίζνα με τους Νεκρούς κάνουμε;;;

    ΑΛΛΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ/ΝΟΥΜΕΡΟ-ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση