GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κούρεμα» σε πρόστιμα και πρόσθετους φόρους από τις εφορίες

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων άρχισε να στέλνει επιστολές ταυτόχρονα με εντολή ελέγχου σε επιτηδευματίες που έχουν ανοιχτές υποθέσεις...

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων άρχισε να στέλνει επιστολές ταυτόχρονα με εντολή ελέγχου σε επιτηδευματίες που έχουν ανοιχτές υποθέσεις προκειμένου να τις κλείσουν άμεσα.
Το κίνητρο προσπάθειας ρύθμισης θα είναι μάλιστα μεγάλο. Όσοι αποδεχθούν την πρόσκληση και υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις θα κερδίσουν έκπτωση στα πρόστιμα ή τον πρόσθετο φόρο έως και 40%, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα προχωρήσουν στην εξόφλησή του εντός τριάντα ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου.
Σε φορολογούμενο κοινοποιείται εντολή ελέγχου γιατί δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση τα τελευταία χρόνια γλιτώνοντας έτσι την πληρωμή φόρων ύψους 20.000 ευρώ. Το πρόστιμο στην περίπτωση αυτή ανέρχεται στα 8.000 ευρώ, ενώ οι τόκοι στα 4.000 ευρώ. Συνολικά καλείται να πληρώσει το ποσό των 32.000 ευρώ. Εάν αποφασίσει να πληρώσει εντός 30 ημερών, το πρόστιμο των 12.000 ευρώ θα περιοριστεί στα 7.200 ευρώ. Δηλαδή, θα κληθεί να πληρώσει συνολικά 27.200 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση