GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ημερίδα στο Λύκειο των Ελληνίδων: Η Πολιτιστική Κληρονομιά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Οι αδιάκοπες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, το δράμα των αμάχων, η μετακίνηση πληθυσμών αλλά και ...

Οι αδιάκοπες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, το δράμα των αμάχων, η μετακίνηση πληθυσμών αλλά και οι τεράστιες καταστροφές ανεκτίμητων μνημείων της παγκόσμιας Ιστορίας, φέρνουν και πάλι στην επικαιρότητα το πρόβλημα της προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, υλικής και άυλης.

1918-2018: Εκατό χρόνια από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ευρωπαϊκή Ένωση αφιέρωσε την εφετινή χρονιά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Με την ευκαιρία της επετείου αυτής, το Λύκειο των Ελληνίδων το οποίο επί 106 χρόνια τώρα εργάζεται για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης, οργανώνει, με την ευκαιρία της επετείου αυτής, ημερίδα με θέμα:

«Η Πολιτιστική Κληρονομιά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (ένοπλες συρράξεις και φυσικές καταστροφές)»

Ομιλητές θα είναι ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολυγραφότατος συγγραφέας Βάλτερ Πούχνερ, η νομική σύμβουλος του ΥΠΕΞ και δρ Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου Άρτεμις Παπαθανασίου, η διευθύντρια Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠΠΟΑ Σταυρούλα Φωτοπούλου, ο ιστορικός δρ Νίκος Ανδριώτης και η Έφορος του Τμήματος Εθνικών Παραδόσεων και Λαογραφικού Αρχείου του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνά Συναρέλλη.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κατερίνα Δασκαλάκη, ειδική γραμματέας του Λυκείου των Ελληνίδων.

Την Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, από 6.00-9.00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση