GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος: Χειροπέδες ξανά σε άθεο μπλόγκερ-ακτιβιστή

Η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε έναν 25χρονο μπλόγκερ ο οποίος είχε ήδη κρατηθεί πριν από λίγα χρόνια διότι είχε κατηγορηθεί για α...

Η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε έναν 25χρονο μπλόγκερ ο οποίος είχε ήδη κρατηθεί πριν από λίγα χρόνια διότι είχε κατηγορηθεί για αθεϊσμό, δήλωσε το Σάββατο ένας δικηγόρος που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Σερίφ Γκάμπερ έχει ήδη προφυλακιστεί και αναμένεται να ανακριθεί από εισαγγελείς σήμερα Κυριακή, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκαμάλ Έιντ, επικεφαλής του Αραβικού Δικτύου Πληροφόρησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ANHRI). Δεν διευκρίνισε την ημερομηνία της σύλληψης.

Τον Απρίλιο, ο Γκάμπερ είχε αναφέρει μέσω Twitter ότι «ορισμένοι μουσουλμάνοι δικηγόροι» προσέφυγαν εναντίον του στην εισαγγελία.

«Πρόκειται πιθανότατα να συλληφθώ τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν θέλω να αναστατωθείτε», είχε προσθέσει. Είχε ήδη τεθεί υπό κράτηση το 2013 διότι «κήρυττε» τον αθεϊσμό.

Η αιγυπτιακή νομοθεσία τιμωρεί κάθε προσβολή, ή έλλειψη σεβασμού, απέναντι στις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες που το Σύνταγμα της χώρας αναγνωρίζει και προστατεύει: το ισλάμ, τον χριστιανισμό και τον ιουδαϊσμό.

Ο αθεϊσμός απορρίπτεται από μεγάλο μέρος της συντηρητικής κοινωνίας της Αιγύπτου και οι θρησκευτικές αρχές της χώρας, μουσουλμανικές και χριστιανικές, επιμένουν διαρκώς στην ανάγκη να καταπολεμηθεί.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση