GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατρός του Τραμπ: Δεν έγραψα τη γνωμάτευση, εκείνος υπαγόρευσε ολόκληρη την επιστολή

Η γνωμάτευση του προσωπικού γιατρού του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη η οποία είχε δοθεί στη δημοσιότητα από την εκστρατεία του ρεπ...

Η γνωμάτευση του προσωπικού γιατρού του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη η οποία είχε δοθεί στη δημοσιότητα από την εκστρατεία του ρεπουμπλικάνου το 2015 και διαβεβαίωνε πως ο μεγιστάνας θα γινόταν «ο υγιέστερος άνθρωπος που θα εκλεγεί ποτέ στην προεδρία» των ΗΠΑ στην πραγματικότητα είχε υπαγορευθεί από τον ίδιο τον υποψήφιο, δήλωσε ο Χάρολντ Μπόρνστιν την Τρίτη.

«Υπαγόρευσε ολόκληρη την επιστολή. Δεν έγραψα αυτή τη γνωμάτευση», είπε ο Μπόρνστιν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Επανέλαβε τον ισχυρισμό σε χωριστή συνέντευξη αργότερα στο NBC News.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters για τη νέα εκδοχή των γεγονότων που έδωσε ο γιατρός.

Ο Μπόρνστιν, ο οποίος σημειώνει πως παρακολουθούσε τον Τραμπ από το 1980, φερόταν να είναι ο συγγραφέας της γνωμάτευσης που είχε προκαλέσει σάλο τότε, αφού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί ο υποψήφιος ήταν «μόνο θετικά», ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων ήταν «απίστευτα άριστα», ότι «η φυσική του δύναμη και αντοχή» ήταν «καταπληκτική» πριν καταλήξει στο ότι «εάν ο Τραμπ εκλεγεί, μπορώ να δηλώσω χωρίς καμιά αμφιβολία ότι θα είναι ο υγιέστερος άνθρωπος που θα εκλεγεί ποτέ στην προεδρία».

Ο Μπόρνστιν είπε στο NBC News πως ο χαρακτηρισμός «ο υγιέστερος» μάλλον ήταν «μαύρο χιούμορ».

Ο Τραμπ του διάβασε την επιστολή ενώ ο γιατρός και η γυναίκα του κινούνταν με αυτοκίνητο στο Σέντραλ Παρκ, αφηγήθηκε ο Μπόρνστιν στο CNN. Η εκστρατεία του Τραμπ έδωσε την υποτιθέμενη ιατρική γνωμάτευση στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Τραμπ «υπαγόρευε» και «του έλεγα τι δεν μπορούσε να βάλει» στο κείμενο, ανέφερε.

Πριν να κάνει αυτόν τον ισχυρισμό, ο Μπόρνστιν διατεινόταν ότι είχε γράψει ο ίδιος τη γνωμάτευση, αλλά βιαστικά και καθώς εξέταζε άλλους ασθενείς. Άλλαξε την εκδοχή των γεγονότων αφού κατήγγειλε πως ένας πρώην σωματοφύλακας του Τραμπ, ο Κιθ Σίλερ, έκανε έφοδο στο γραφείο του και πήρε το ιατρικό ιστορικό του Τραμπ αφού ο μεγιστάνας των ακινήτων εξελέγη στην προεδρία.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι η ανάκτηση του ιστορικού του Τραμπ από τον γιατρό αποτελούσε μέρος μιας «τυποποιημένης διαδικασίας» και ότι το υλικό περιήλθε στην κατοχή της «ιατρικής μονάδας» της αμερικανικής προεδρίας.

Ερωτηθείσα αν η «διαδικασία» αυτή αποτελούσε έφοδο, η Χάκαμπι Σάντερς απάντησε «όχι, εξ όσων έχω αντιληφθεί».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ,Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση