GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιρανοί βουλευτές έκαψαν αμερικανική σημαία μέσα στο κοινοβούλιο - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Ιρανοί βουλευτές έκαψαν χάρτινη αμερικανική σημαία και ένα αντίγραφο της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα στην έδρα του ιρανι...

Ιρανοί βουλευτές έκαψαν χάρτινη αμερικανική σημαία και ένα αντίγραφο της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα στην έδρα του ιρανικού κοινοβουλίου, φωνάζοντας «θάνατος στην Αμερική» για να μην αφήσουν καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία ευνοεί πάνω από όλους τους Ιρανούς σκληροπυρηνικούς που ποτέ δεν ευνόησαν το καθεστώς που είχε διαμορφωθεί μετά το 2015 στις διεθνείς σχέσεις της χώρας τους.
Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από πολλά ιρανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν έναν βουλευτή να κραδαίνει μία χάρτινη αμερικανική σημαία και στην συνέχεια να της βάζει φωτιά στην έδρα της αίθουσας του κοινοβουλίου.


Ένας άλλος συντηρητικός βουλευτής, ο Μοζτάμπα Ζολνούρ, ανεβαίνει και εκείνος στη συνέχεια στο βήμα και βάζει φωτιά σε ένα αντίγραφο της διεθνούς συμφωνίας. «Κάψαμε την πυρηνική συμφωνία», φωνάζει.
Δεκάδες βουλευτές ενώνονται έπειτα μαζί τους για να φωνάξουν όλοι μαζί «Θάνατος στην Αμερική».
«Προσέξτε να μην κάψετε το κοινοβούλιο», φωνάζει από το προεδρείο ο πρόεδρος Αλί Λαριτζανί.

Η ιρανική ηγεσία καταδίκασε την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει την χώρα του από την πυρηνική συμφωνία και να επαναφέρει το καθεστώς των αμερικανικών κυρώσεων.
Η διεθνής συμφωνία είχε υπογραφεί τον Ιούλιο 2015 στη Βιένη από το Ιράν και την Ομάδα 5+1 (Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία), πριν από την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο με την εμμονική ιδέα της αποξήλωσης του έργου του Μπαράκ Ομπάμα.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση