ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Δείτε γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο

Share it:

Πολλές νοικοκυρές συνηθίζουν να πλένουν και να καθαρίζουν ελαφρώς τα πιάτα τους πριν τα τοποθετήσουν στο πλυντήριο πιάτων. Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν για ποιους λόγους δεν πρέπει να καθαρίζετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.

Αν τα πιάτα δεν είναι βρώμικα το απορρυπαντικό δεν δουλεύει Οι ειδικοί τονίζουν πως δεν πρέπει να ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο γιατί έτσι αναστέλλεται η λειτουργία του απορρυπαντικού. Τα περισσότερα απορρυπαντικά αποτελούνται από ένζυμα που προσκολλούνται στα σωματίδια των τροφών. Αν δεν υπάρχουν υπολείμματα τροφίμων τα ένζυμα δεν έχουν πού να προσκολληθούν και αποβάλλονται. Έτσι τα πιάτα σας δεν καθαρίζονται καλά.

Τip Μην πλένετε τα πιάτα σας κανονικά με σφουγγάρι και νερό. Απλά αφαιρέστε μόνο τα πολλά υπολείμματα τροφών για να μην βουλώσει το φίλτρο του πλυντηρίου σας. Τα πιάτα δεν βγαίνουν πιο καθαρά όταν τα ξεπλένετε Είτε ξεπλύνετε τα πιάτα σας είτε όχι, πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο, δεν πρόκειται να βγουν πιο καθαρά. Στο παρελθόν, στα πρώτα πλυντήρια πιάτων, κάτι τέτοιο μπορεί να ίσχυε. Τα πλυντήρια νέας τεχνολογίας, όμως, είναι πολύ πιο «έξυπνα» και διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία ψεκασμού. Συγκεκριμένα οι αισθητήρες των νέων πλυντηρίων μπορούν να ανιχνεύσουν πόσο βρώμικα είναι τα πιάτα σας. Οι ειδικοί τονίζουν πως όσες έρευνες έγιναν τελευταία έδειξαν πως το προπλύσιμο των πιάτων δεν βοηθάει καθόλου στην καθαριότητά τους. Σπαταλάτε μεγάλη ποσότητα νερού Το πλυντήριο πιάτων είναι μια πολύ χρήσιμη οικιακή συσκευή γιατί μας γλιτώνει από τη βαρετή αυτή δουλειά του πλυσίματος των πιάτων ενώ ταυτόχρονα μας βοηθάει να εξοικονομούμε αρκετό νερό. Συγκεκριμένα με το πλυντήριο πιάτων ξοδεύετε το 1/3 της συνολικής ποσότητας νερού που θα ξοδεύατε αν πλένατε τα πιάτα σας μόνοι σας. Οι ειδικοί συνιστούν να ξεπλένετε τα πιάτα σας μόνο σε περίπτωση που δεν έχετε σκοπό να βάλετε άμεσα στο πλυντήριο. Σε αυτή την περίπτωση και για να μην ξεραθούν τα υπολείμματα τροφών πάνω στα πιάτα καλό θα είναι να τα ξεπλένετε. Προσοχή! Μπορεί πολύς κόσμος να αποφεύγει να βάζει μεγάλα σκεύη στα πλυντήρια γιατί πιστεύει πως αυτά δεν καθαρίζονται, αλλά αυτή η πεποίθηση είναι λάθος. Αν τα μεγάλα σκεύη τοποθετηθούν σωστά και προσθέσετε ένα δυνατό απορρυπαντικό, τότε αυτά θα καθαριστούν πάρα πολύ καλά. Η σωστή θέση για τα μεγάλα σκεύη είναι η τοποθέτησή τους προς τα κάτω.

Πηγή: spirossoulis.com

Share it:
Reactions:

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση