GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντομπρόβσκις: Μέχρι τον Ιούνιο η συμφωνία για το χρέος

Η τελική συμφωνία για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup του Ιουνίου θα περιλα...

Η τελική συμφωνία για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup του Ιουνίου θα περιλαμβάνει και το χρέος, ξεκαθάρισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης είχε απευθύνει ερώτηση στον κ. Ντομπρόβσκις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του προγράμματος και σχετικά με το αν σε αυτό συμπεριλαμβάνεται το χρέος αλλά και πώς σκοπεύει η Επιτροπή να εργαστεί προκειμένου οι διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης να μην προκαλέσουν καθυστερήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Ο ευρωβουλευτής είχε τονίσει την ανάγκη να εφαρμοστεί η συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και που θα περιλαμβάνει τη στρατηγική για την ανάπτυξη, το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποπτεία.

«Είναι σαφής η δέσμευση όλων των πλευρών για την επιτυχή κατάληξη του προγράμματος. Υπάρχουν ακόμα ανοιχτά κάποια προαπαιτούμενα και άλλες συζητήσεις, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων για το χρέος. Αυτή η εργασία συνεχίζεται. Αυτό που εννοούσα ήταν ότι θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, δηλαδή τον Μάιο και τον Ιούνιο. Η Επιτροπή γι’ αυτό εργάζεται και είναι εφικτό στη βάση των αποφάσεων του Eurogroup», είπε ο Β. Ντομπρόβσκις, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σε μια «κρίσιμη» περίοδο για τις εν λόγω αποφάσεις και ότι η Ελλάδα από την πλευρά της έχει πετύχει και ξεπεράσει τους στόχους την περασμένη χρονιά, ενώ οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα για την τελευταία αξιολόγηση έχουν μόλις ξεκινήσει.

Όπως σημείωσε, για το χρέος θα ακολουθηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν ονομαστικό κούρεμα, αλλά διευθέτηση στην εξυπηρέτησή του. «Η Επιτροπή είναι πλήρως δεσμευμένη να υπάρξει αυτή η συμφωνία πριν από το τέλος του προγράμματος», ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ σημείωσε ότι «εργαζόμαστε εποικοδομητικά», καθώς παρ’ όλο που δεν έχει μέχρι σήμερα παράσχει χρηματοδότηση στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος, συμμετέχει κανονικά στις αποστολές. «Συζητάμε τι είδους συνεργασία ή δέσμευση θα μπορέσουμε να πετυχούμε», κατέληξε ο Β. Ντομπρόβσκις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση