GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πάπας καταδικάζει τις δολοφονίες στη Γάζα και κάνει έκκληση για διάλογο

ΟΠάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τις δολοφονίες Παλαιστινίων κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ λέγοντας ότι οι θάνατοι θα οδηγήσ...

ΟΠάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τις δολοφονίες Παλαιστινίων κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ λέγοντας ότι οι θάνατοι θα οδηγήσουν σε περισσότερη βία και έκανε έκκληση για διάλογο ώστε να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

"Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους νεκρούς και τους τραυματίες και βρίσκομαι κοντά με τις προσευχές μου και την αγάπη μου σε όλους όσοι υποφέρουν", είπε ο Πάπας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

"Επαναλαμβάνω ότι η χρήση βίας ποτέ δεν οδηγεί στην ειρήνη. Ο πόλεμος οδηγεί σε πόλεμο και η βία σε βία".

Τη Δευτέρα, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 60 Παλαιστινίους κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ στη διάρκεια διαδηλώσεων έπειτα από τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Αυτή ήταν η πιο αιματηρή ημέρα στη Γάζα εδώ και χρόνια.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη το 2014, ζήτησε από τις δύο πλευρές και από τη διεθνή κοινότητα να διπλασιάσουν τις προσπάθειες "ώστε ο διάλογος, η δικαιοσύνη και η ειρήνη να επικρατήσουν".

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του για τη μεταφορά της πρεσβείας, ο Φραγκίσκος ζήτησε να γίνει σεβαστό το "status quo" της Ιερουσαλήμ λέγοντας ότι οι νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή θα κλιμάκωναν περαιτέρω τις διεθνείς συγκρούσεις.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε ομάδα Πολωνών βετεράνων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου ο Πάπας είπε: "Δεν μαθαίνουμε ποτέ".

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση