GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΕΙΧΟΣ από μπετόν, φιλέτο σε ιδιώτες! ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

ΙΛΙΣΟΣ: Η αλήθεια για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου   Άρχισε η γκρίνια και η αγανάκτηση από τους κατοίκους Μοσχάτου και Καλλιθέας,...


ΙΛΙΣΟΣ: Η αλήθεια για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου 
Άρχισε η γκρίνια και η αγανάκτηση από τους κατοίκους Μοσχάτου και Καλλιθέας, τώρα που βλέπουν ένα τεράστιο τείχος μπετόν να κατασκευάζεται μπροστά στα σπίτια τους. Ο κόσμος είχε σχηματίσει την ιδέα ότι η λεωφόρος ταχείας Φαλήρου θα υπογειοποιηθεί.

Οι Δήμαρχοι Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας, ανέμελα γνωμοδότησαν υπέρ της ανάπλασης αλλά κατά του συγκεκριμένου έργου κάλυψης της λεωφόρου. Οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις συμφώνησαν.…

Η νέα λεωφόρος ταχείας Φαλήρου κατασκευάζεται να ξεκινά από το υπάρχον σήμερα ύψος των προσχώσεων κι επάνω. Δημιουργείται ένας λόφος που θα φθάνει σε ύψος τα 9-10 μέτρα από το ύψος της παλιάς παραλιακής. Η υψομετρική διαφορά θα είναι τετραπλάσια αφού έχουμε την υπάρχουσα λεωφόρο ταχείας Φαλήρου στα 2.5 μέτρα και τώρα θα την έχουμε μαζί με τους λόφους στα 10 μέτρα, αφού πάνω από τα «κουτιά» 8 μέτρων θα πέσει και χώμα 2 μέτρων τουλάχιστον για να μπορούν να μπουν θάμνοι (ή ένα μέτρο για γρασίδι).

Θα υπάρχουν δύο λόφοι. Ο δυτικός στο Μοσχάτο, ανάμεσα σε Κηφισό και Ιλισό θα έχει ομαλή άνοδο και ομαλή κάθοδο αλλά ο ανατολικός στην Καλλιθέα, εκεί που βρίσκονται οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα είναι λόφος μόνο από την πλευρά της πόλης. Ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο και τα μακρόστενα «ολυμπιακά» κτίρια θα υπάρχει στεγασμένο πάρκινγκ επομένως ο λόφος θα σταματάει στην οροφή των κτιρίων που και σήμερα είναι διαμορφωμένος ως διάδρομος περιπάτου. Ίσως την ονομάσουμε «ταρατσοταβέρνες της Καλλιθέας».

Σοβαρές επιφυλάξεις έχουμε για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής γιατί είναι προφανές ότι μόνο σε δύο σημεία θα περνάνε κανάλια νερού κάτω από το δρόμο. Εάν περνούσαν πάνω από το δρόμο, θα έπρεπε ο δρόμος να κατέβει σε μεγάλο βάθος με πολλαπλάσιο κόστος (υπόγεια ύδατα, κλπ). Αν για οποιοδήποτε λόγο φράξει έστω και εν μέρει το ένα ή και τα δύο αυτά κανάλια (σεισμός, φυσικά φαινόμενα, χώματα από τους λόφους, τροχαίο ατύχημα, μπάζα κλπ από όχθες ή την επικάλυψη του Ιλισού, τότε θα υπάρξει ανυπολόγιστη καταστροφή. Στην περίπτωση της παρεμπόδισης της ταχείας απορροής (καθόλου απίθανη), η νέα λεωφόρος ταχείας θα λειτουργήσει ως ένα τεράστιο φράγμα και το νερό θα κατακλύσει την κατοικημένη περιοχή, με δυνατότητα να φτάσει σε ύψος μέχρι και τα 10 μέτρα (3 ορόφους) που είναι και η κορυφή των τεχνιτών λόφων που κατασκευάζονται.

Το τρέχον έργο (Α΄Φάση) είναι μεν σημαντικό καθώς έχει αντιπλημμυρικά και οδικά έργα και θα λύσει θέματα προσβασιμότητα προς το ΚΠΙΣΝ και τον ευρύτερο Φαληρικό Όρμο (Ταε κβο ντο, Ολυμπιακά Ακίνητα, Μαρίνα Φλοίσβου) αλλά από πλευρά νέου χώρου αναψυχής δεν προσφέρει τίποτα.

Παράπλευρο όφελος θα υπάρξει στην παραχώρηση του Ταε κβο ντο και της Ζώνης 1 των Ολυμπιακών Ακινήτων (πλατεία νερού) μαζί με τη δυνατότητα οικοδόμησης νέου κτιρίου δίπλα στο στάδιο για συνεδριακό κέντρο καθώς ο πόλος θα αποκτήσει πολύ καλή οδική πρόσβαση προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το μεγάλο ερώτημα που μπαίνει είναι, αν όλα αυτά τα χρόνια, που η παραλία μας θα είναι για άλλη μια φορά εργοτάξιο, και αν όλα αυτά τα χρήματα των πολιτών που δαπανώνται για άλλη μια φορά για τεχνικά έργα, στην ίδια περιοχή, θα φέρουν ένα αποτέλεσμα που θα βελτιώσει τη ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των κατοίκων.

Αυτό η κυβέρνηση και η περιφέρεια δεν το έχουν ξεκαθαρίσει, αν και θα έπρεπε το έχουν κάνει συγκεκριμένο εξ αρχής, για να γνωρίζουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών τον τελικό στόχο και αν αυτός βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους.

Από τη Β’ φάση του έργου ανάπλασης εκτός από την αρχική φύτευση, κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό το πλέον ουσιαστικό κομμάτι της ανάπλασης, την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων και των εμπορικών χώρων που θα υπάρχουν μέσα στην έκταση, τη δημιουργία των 3 τεράστιων δεξαμενών για κολύμβηση, για την οποία αμφιβάλουμε και την κατασκευή όλων των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων όπως τα υπόγεια parking (συνολική διάρκεια κατασκευής 32 μήνες). Υπάρχει και μια μικρή Γ’ φάση για τη δημιουργία των προβλητών μέσα στη θάλασσα και τη διαμόρφωση παραλίας προς το ΣΕΦ.

Αν ο τελικός στόχος είναι όλα αυτά που κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται να έχουν μόνο παράπλευρο όφελος για την πρόσβαση στο συνεδριακό κέντρο και στο ΚΠΙΣΝ και σκοπεύουν στη συνέχεια να εκχωρήσουν το φιλέτο σε ιδιώτες -για να είναι βιώσιμο το κόστος συντήρησης και φύλαξής τους- τότε τα έργα αυτά δε γίνονται προς όφελος των κατοίκων, αλλά ευρύτερων υπερτοπικών πολιτικών και ιδιωτικών συμφερόντων που -ανεξαρτήτως αλλαγής κυβερνήσεων- ανέκαθεν εποφθαλμιούσαν την παραλία μας.

Μέχρι να μάθουμε την αλήθεια, την οποία κρύβουν επιμελώς από τους ιθαγενείς, ας ζήσουμε όπως έχουμε συνηθίσει με τη σκόνη των εργολάβων, έχοντας στη φαντασία μας τα «καθρεφτάκια» της Ριβιέρας με την αμμουδερή παραλία, τους φοίνικες και τις πισίνες.

Όσο ζούμε ελπίζουμε.
ΙΛΙΣΟΣ

2 σχόλια

  1. Την πεζογέφυρα που ήδη έχει ξεκινήσει στον Άλιμο ύψους 12 μέτρων στην συμβολή της Ποσειδώνος με Καλαμακίου την έχετε δεί; Θα γίνει ακριβώς μπροστά στα μπαλκόνια πολυκατοικίας ένα τοίχος απο μπετόν. Αντί για θάλασσα οι άνθρωποι θα βλέπουν τσιμέντο. Προφανώς υπάρχουν τεράστια συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν είσαι ιθαγενής και πιστευεις δημάρχους και κυβέρνηση ότι η ανάπλαση θα είναι πρός το συμφέρον του απλού κατοίκου ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!
    ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΕ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση