GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ικανοποίηση στο Βερολίνο για την πρόοδο στις συνομιλίες Τσίπρα- Ζάεφ για το Σκοπιανό

Στις δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Σόφια παρέπεμψε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Μαρτίνα Φιτ...

Στις δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Σόφια παρέπεμψε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Μαρτίνα Φιτς, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των συνομιλιών για το Σκοπιανό .

Χθες, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι σημειώνεται πρόοδος, «οι δύο χώρες έχουν καταστήσει σαφές ότι πρόκειται για σημαντική πρόοδο», δήλωσε από τη Σόφια, «ακόμη και αν δεν έχουν φθάσει ακόμη στο τέλος». «Θα ευχόμασταν ιδιαίτερα το ζήτημα της ονομασίας να μπορούσε να επιλυθεί, διότι από αυτό βεβαίως εξαρτώνται πολλά ειδικά για τη Μακεδονία (sic) και τότε ένα πρόβλημα θα μπορούσε να έχει επιλυθεί» επισήμανε η καγκελάριος και ανέφερε ότι είχε διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, με τον οποίο, όπως είπε, συζήτησε και εσωτερικά θέματα της χώρας του.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, τονίστηκε ότι η Γερμανία έχει καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες και «γενικά θα το καλωσορίζαμε αν φτάναμε σε μία συμφωνία, με την οποία και οι δύο πλευρές θα μπορούν "να ζήσουν καλά" και η οποία σίγουρα θα διευκόλυνε την συνεργασία σε αυτήν την περιοχή». Διευκρινίστηκε ωστόσο, ότι αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να γίνει αναφορά σε συγκεκριμένες συνομιλίες ή πρωτοβουλίες της γερμανικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση