GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επικεφαλής Αστυνομίας Σάντα Φε: Οι δύο αστυνομικοί που επενέβησαν στο Λύκειο «έκαναν ότι μπορούσαν»

Οι δύο αστυνομικοί που επενέβησαν κατά τη διάρκεια της σφαγής μέσα σε λύκειο της πόλης Σάντα Φε της Πολιτείας Τέξας «έκαναν ό,τι μ...

Οι δύο αστυνομικοί που επενέβησαν κατά τη διάρκεια της σφαγής μέσα σε λύκειο της πόλης Σάντα Φε της Πολιτείας Τέξας «έκαναν ό,τι μπορούσαν», δήλωσε ο επικεφαλής τους το Σάββατο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στη σφαγή της Παρασκευής έχασαν τη ζωή τους 10 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 13, σύμφωνα με τον--αναθεωρημένο προς τα πάνω--απολογισμό που έδωσε χθες το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI), ανάμεσά τους ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των 10 νεκρών είναι δύο εκπαιδευτικοί και μια πακιστανή μαθήτρια, που συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών.

Στον δράστη του μακελειού, τον Δημήτριο Παγουρτζή, μαθητή του λυκείου, 17 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί η ποινή του θανάτου.

Φορώντας μακρύ μαύρο παλτό κάτω από το οποίο έκρυβε μια καραμπίνα κι ένα περίστροφο, όπλα που ανήκαν στον πατέρα του, ο νεαρός Παγουρτζής μπήκε στην τάξη περί τις 08:00 την Παρασκευή (16:00 ώρα Ελλάδας) κι άρχισε να πυροβολεί.

Ο Γουόλτερ Μπράουν, επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που είναι αρμόδια για τη φύλαξη των σχολικών ιδρυμάτων της Σάντα Φε, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο υφιστάμενός του, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, καθώς κι ένας άλλος αστυνομικός, «αντάλλαξαν πυρά» με τον δράστη.

«Οι αστυνομικοί μας μπήκαν μέσα» στην τάξη, ενεπλάκησαν και «έκαναν ό,τι μπορούσαν», τόνισε. «Κάνουμε γυμνάσια συνεχώς με τους μαθητές και με το προσωπικό και (σ.σ. οι αστυνομικοί) είναι έτοιμοι να περάσουν στη δράση. Αυτό αντανακλάται στο γεγονός ότι οι δύο αστυνομικοί ενεπλάκησαν αμέσως» σε μάχη με τον δράστη του φονικού, είπε ο Μπράουν, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως το πόσες φορές πυροβόλησαν οι υφιστάμενοί του.

Ο δικαστής της Κομητείας Γκάλβεστον, ο Μαρκ Χένρι, είπε σε δημοσιογράφους ότι ο αστυνομικός που φρουρούσε το σχολείο «έτρεξε προς τον κίνδυνο» σαν «ήρωας». Πολλά αμερικανικά σχολεία φυλάσσονται από ένοπλους αστυνομικούς, όπως αυτοί που έσπευσαν να αντιμετωπίσουν τον δράστη του μακελειού στο λύκειο της Σάντα Φε.

Ορισμένοι από τους συμμαθητές του ανέφεραν πως ήταν ένας ήρεμος αλλά μάλλον μοναχικός έφηβος, όμως οι λόγοι που εξώθησαν τον 17χρονο να διαπράξει τη σφαγή παραμένουν, για την ώρα, άγνωστοι. Οι καταχωρίσεις του «στο ημερολόγιό του στον υπολογιστή του και στο κινητό του τηλέφωνο» αποκάλυψαν πως σχεδίαζε να αυτοκτονήσει μετά την επίθεση, όπως διευκρίνισε ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση