GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίτσας: Ατού το πλεόνασμα στο ασφαλιστικό σε μιά συζήτηση για τις συντάξεις - ΒΙΝΤΕΟ

"Αυτή τη στιγμή η μεγάλη δύναμη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που πρέπει να προσδιοριστεί προς κάποιον είναι το Κίνημα Αλλαγής και οι...

"Αυτή τη στιγμή η μεγάλη δύναμη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που πρέπει να προσδιοριστεί προς κάποιον είναι το Κίνημα Αλλαγής και οι ΑΝΕΛ. Καταλαβαίνω ότι εντός του Κινήματος Αλλαγής, ως νέο πολιτικό μόρφωμα, θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά είναι δική τους υπόθεση. Είναι καλό να διαμορφώνονται τέτοιες συνθήκες συζήτησης, συνεννόησης και κοινής πρακτικής" δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon.

"Στο θέμα των συντάξεων, όπως είπε και ο κ. Πετρόπουλος, η ακριβής απάντηση θα δοθεί μετά τον πλήρη επανυπολογισμό των Οκτώβριο. Αυτό είναι το βασικό. Την ευθύνη και τις δυνατότητες των διαπραγματεύσεων τις ξέρει ο Πρωθυπουργός και η διαπραγματευτική ομάδα. Συγχρόνως λέω το εξής, μετά τον Αύγουστο μπαίνουμε σε περίοδο ευθύνης. Το ασφαλιστικό αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι πλεονασματικό και αυτό θα είναι ένα ατού σε μιά συζήτηση που μπορεί να γίνει για εκείνο το κομμάτι των συντάξεων που με τον επανυπολογισμό τους υπάρχει θέμα, θα δούμε τι θα γίνει. Όμως, πρώτον πρέπει να φύγουμε από την επιτροπεία, έχουμε υπογράψει ότι θα μειωθεί κατά 1% το ασφαλιστικό, δεύτερον είναι πλεονασματικό άρα μπορούμε να κάνουμε μια σύζήτηση και τρίτον υπάρχει ένας τρόπος το υπερπλεόνασμα να χρησιμοποιηθεί σε αυτή την κατεύθυνση" ανέφερε.

Αναφορικά με το Σκοπιανό είπε ότι "όσο μεγαλύτερη και ευρύτερη πλειοψηφία διαμορφωθεί, τόσο το καλύτερο. Όμως, υπάρχουν και συνταγματικές επιταγές, για να κυρωθεί μια συμφωνία όπως λέει το Σύνταγμα χρειάζονται 151 ψήφοι. Δεν μπορείς κατ'εξαίρεση να το υπερβείς. Βάση αυτού του πράγματος είναι το 150".

Για τις προσφυγικές ροές τόνισε "είχαμε αύξηση των προσφυγικών ροών στον Έβρο τον Απρίλιο, τον Μάιο έχει κοπάσει, το θέμα είναι ότι πρέπει να διαμορφωθεί μια ευρωπαϊκή κατάσταση και τρόπος διαχείρισης για να μην υπάρξει πρόβλημα".

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση