GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Οι διαφορές Ελλάδας-Τουρκίας για το Αιγαίο να επιλυθούν μέσω του διαλόγου

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους στις ...

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

"Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δυο πολύτιμοι σύμμαχοι. Είναι μέλη της Συμμαχίας για πολλές δεκαετίες από τη δεκαετία του 1950. Εκτιμώ τη συνεισφορά και των δύο χωρών στη Συμμαχία" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

"Υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας σχετικά με ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο. Ελπίζω αυτές οι διαφορές να επιλυθούν στο πνεύμα του διαλόγου και χαιρετίζω το ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας έχουν μιλήσει για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Μόνο μέσω αυτού του είδους διαλόγου μπορούν να επιλυθούν αυτές οι διαφορές. Έχω μιλήσει φυσικά τόσο με τις τουρκικές όσο και με τις ελληνικές Αρχές. Χαιρετίζω το γεγονός πως αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίζονται μέσω άμεσου διαλόγου μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας", πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και σημείωσε ότι η Τουρκία είναι μία χώρα που έχει καίρια σημασία για την Συμμαχία λέγοντας μεταξύ άλλων ότι:

"Φτάνει μόνο να κοιτάξεις τον χάρτη για να καταλάβεις τη στρατηγική γεωγραφική θεση της Τουρκίας".

Πηγή πληροφοριών: hurriyetdailynews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση