GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμανατίδης: Πρέπει να καταλήξει στην πρόταση του ο Τούρκος εισαγγελέας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - ΒΙΝΤΕΟ

"Το ζήτημα των δύο Ελλήνων που κρατούνται αυτή τη στιγμή, προσπαθούμε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να καταλήξει στην πρό...

"Το ζήτημα των δύο Ελλήνων που κρατούνται αυτή τη στιγμή, προσπαθούμε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να καταλήξει στην πρόταση του ο Τούρκος εισαγγελέας. Πρέπει να προχωρήσει στην πρόταση του προς το δικαστήριο, για να αποφασίσει και να γίνει η δικάσιμος" δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon.

"Ήταν μια κακή στιγμή για την πλευρά την άλλη, ελπίζω ότι θα υπάρξει λύση και θα τελειώσει αυτό το θέμα. Ήταν εξωφρενικό, τη στιγμή μάλιστα που θέλουμε να γίνει η πρεσβεία και θα γίνει" είπε σχετικά με την παρουσία του κ. Κοτζιά χθες στο κυπριακό δικαστήριο.

"Η αύξηση των προσφυγικών ροών που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα τέθηκε σε όλους τους τόνους και στην Ε.Ε. και στη διάσκεψη. Επιμένουμε στην εφαρμογή της κοινής δήλωσης Ε.Ε και Τουρκίας, αυτή είναι η λύση. Προσπαθούμε να εξετάζονται πιο έυκολα οι αιτήσεις ασύλου για να υπάρξει αποσυμφόρηση. Οι έλεγχοι πάντως γίνονται" τόνισε.

"Τα νησιά πρέπει να αποσυμφορηθούν με την ενίσχυση των μηχανισμών για να υπάρχει η γρήγορη εξέταση ασύλου και να γίνεται επαναπροώθηση προς την Τουρκία" συμπλήρωσε.

"Βλέπετε τη διαφορά αντιμετώπισης περιστατικών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, όπως φάνηκε στο περιστατικό της Κυλλήνης. Η Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί" ανέφερε σχετικά με την αποκάλυψη του κ. Κοντονή για τους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν στην Κυλλήνη.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Ξυδάκη δήλωσε "Οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τετραετία. Κάτι που γίνεται πιο νωρίς είναι πρόωρο, είναι κοινή λογική. Αρνητική έκπληξη ήταν για μένα οι δηλώσεις της κ. Γεννηματά, δηλαδή κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια, βγαίνουμε από το πρόγραμμα τον Αύγουστο. Εκλογές αυτή τη στιγμή σημαίνει σταμάτημα όλων των πραγμάτων. Δεν μπόρεσα να το εξηγήσω εκτός αν ήθελε να συνταυτιστεί με μια πορεία με τον κ. Μητσοτάκη. Αυτό είναι αρνητικό. Ήταν αντιφατική κίνηση πάντως, δεν μπορείς από την μία να κάνεις πρόταση ελάτε να συζητήσουμε για τη συνταγματική αναθεώρηση και μετά να ζητάς αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση