GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΝΤ: Συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο με ελάφρυνση του χρέους

Αν την άλλη Πέμπτη, που συνεδριάζει το Eurogroup, ή λίγες μέρες αργότερα, δοθούν από τους Ευρωπαίους εταίρους στο Διεθνές Νομισματ...

Αν την άλλη Πέμπτη, που συνεδριάζει το Eurogroup, ή λίγες μέρες αργότερα, δοθούν από τους Ευρωπαίους εταίρους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάποια μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με τα οποία θα συμφωνήσει, τότε το ΔΝΤ θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση του προγράμματος που έχει εγκρίνει κατ' αρχήν από τον Ιούλιο του 2017, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Ψαλιδόπουλος είπε ότι στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα, τότε αυτό θα λήξει στις 30 Αυγούστου, δηλαδή 10 ημέρες μετά τη λήξη του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Στην περίπτωση, που δεν δοθούν από τους Ευρωπαίους εταίρους τα μέτρα που ζητά για το χρέος, το ΔΝΤ δεν θα ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του, σημείωσε.

Ο κ. Ψαλιδόπουλος τόνισε ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από τους Ευρωπαίους εταίρους πρέπει να είναι ποσοτικοποιημένα, δηλαδή να υπάρχουν κάποια νούμερα που θα μπορούν να μπουν στην ανάλυση βιωσιμότητας χρέους του Ταμείου. Όπως είπε, το Ταμείο θεωρεί ήδη βιώσιμο το ελληνικό χρέος έως το 2030, αλλά ζητά μέτρα για να γίνει αυτό βιώσιμο και μετά το έτος αυτό.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση