GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η κανονιοφόρος "Αρματωλός" την οποία "ακούμπησε" το τουρκικό πλοίο...

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στο Αιγαίο, όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο "ακούμπησε" με την κανονιοφόρο Αρματωλός του Πολεμικού...

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στο Αιγαίο, όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο "ακούμπησε" με την κανονιοφόρο Αρματωλός του Πολεμικού Ναυτικού, ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Το νέο επεισόδιο  πραγματοποιήθηκε στις 4 περίπου τα ξημερώματα ανοιχτά της Μυτιλήνης.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, το τουρκικό εμπορικό πλοίο "Karmate" πλησίασε την κανονιοφόρο "Αρματωλός", που έκανε περιπολία στην περιοχή και έπεσε πάνω της. Από την "επαφή" των δύο πλοίων δεν υπήρξαν τραυματίες ενώ η μοναδική ζημιά που σημειώθηκε ήταν στα κολωνάκια, στο πλάι της κανονιοφόρου, τα γνωστά ως "μπουντέλια".

Σύμφωνα με το Επιτελείο, μετά το περιστατικό, το τουρκικό εμπορικό αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε προς τις πλησιέστερες τουρκικές ακτές, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της ελληνικής κανονιοφόρου.
Οι πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας κάνουν λόγο για ατύχημα, ωστόσο, στο περιστατικό αποδίδεται σημασία.
Το συμβάν έλαβε χώρα κατά την διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου, στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Νατοϊκές αρχές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κανονιοφόρος Αρματωλός (Κ/Φ ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ) είναι το πρώτο εκ των δύο Κ/Φ (ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ – ΝΑΥΜΑΧΟΣ) τα οποία κατασκευάστηκαν και ναυπηγήθηκαν υπό των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Α.Ε. (Ε.Ν.Α.Ε.) κατόπιν συμβάσεως με το Πολεμικό Ναυτικό.
Η καθέλκυση του πλοίου έγινε το Μάρτιο του 1990. Ανάδοχος του πλοίου ήταν η κ. Β. Σίδα, νυν απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού και η οποία την εποχή της καθελκύσεως έφερε τον βαθμό του Πλοιάρχου και υπηρετούσε στην Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής ως Διοικητής.
Το πλοίο παραλήφθηκε επισήμως από το Πολεμικό Ναυτικό μετά την υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων παραλαβής του, μεταξύ Π.Ν. και Ε.Ν.Α.Ε. , την 27 Μαρτίου 1990.
Το πρώτο ελληνικό πολεμικό που έφερε το όνομα «Αρματωλός» ήταν η Κορβέτα ΠΤ-42, η οποία ναυπηγήθηκε το 1948 και διατηρήθηκε στην ενέργεια μέχρι το 1976. Έλαβε το όνομά της προς τιμήν των γενναίων πολεμιστών του αγώνα του 1821 για την Εθνική μας Ανεξαρτησία
Ο πρώτος Κυβερνήτης της Κ/Φ Αρματωλός ήταν ο Πλωτάρχης Β. Γερούκης ΠΝ , Ύπαρχος ο Υποπλοίαρχος Ι. Κονσταντινίδης ΠΝ και Διευθυντής Προώσεως και Ενέργειας ο Υποπλοίαρχος (Μ) Λ. Μαγκανάρης ΠΝ.
Δείτε το βίντεο:

Πηγή πληροφοριών: thesstoday.gr
Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ The Black Sheep

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση