GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ιταλικός λαός αντιστέκεται κι επιμένει!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Λες κι η Ιταλία επέστρεψε στο 1949 όταν οι "πατέρες" του Ιταλικού Συντάγματος και...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Λες κι η Ιταλία επέστρεψε στο 1949 όταν οι "πατέρες" του Ιταλικού Συντάγματος και...
μεταξύ αυτών ο Sandro Pertini, ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας (1978-1985) που κυκλοφορούσε χωρίς ασφάλεια και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ως Πρόεδρος το 1979 τόνιζε: «Πίσω από κάθε άρθρο του Συντάγματος υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί νέοι της Εθνικής Αντίστασης. Συνεπώς η Δημοκρατία είναι μια δική μας κατάκτηση κι οφείλουμε να την υπερασπιζόμαστε με κάθε κόστος».
Ο Sandro Pertini όπως κι ο Lelio Basso, συντάκτες του Ιταλικού Συντάγματος μαζί με κομμουνιστές αντάρτες της ιταλικής Εθνικής Αντίστασης, ήταν εναντίον  στη δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουν Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στις 13 Ιούλη του 1949 ο Lelio Basso, ένας από τους πατέρες του ιταλικού Συντάγματος, αντιφασίστας αντάρτης, σοσιαλιστής ηγέτης, μιλώντας στην Ιταλική Βουλή για τη Συμφωνία Δημιουργίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που υπογράφηκε στο Λονδίνο 5 Μάη 1949, δηλαδή αυτού του "οργανισμού" που σήμερα ονομάζουμε "Ευρωπαϊκή Ένωση", μεταξύ άλλων τόνισε:
«Έτσι, όπως τα εθνικά αισθήματα του προλεταριάτου δεν έχουν τίποτα το κοινό με τον εθνικισμό της αστικής τάξης κι ο δικός μας διεθνισμός δεν έχει τίποτα το κοινό με τον κοσμοπολιτισμό που μας επαναλαμβάνουν ώστε να δικαιολογήσουν τις ευρωπαϊκές ενώσεις που θέλουν, για να απαρνηθούμε την εθνική μας κυριαρχία (…)
Πρόκειται σ' αυτή τη φάση για ένα εργαλείο της αμερικανικής κυριαρχίας, που γεννιέται και υλοποιείται το Γαλλικό σχέδιο μιας Ενωμένης Ευρώπης με επιμέρους απαρνήσεις ιδιαιτέρων ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας και με ένα δικό της εκλεγμένο κοινοβούλιο [σημερινή ευρωβουλή]. (…)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο [σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση] είναι η προοδευτική, ιδεαλιστική μάσκα που οφείλει αποκρύψει δύο χυδαίες πραγματικότητες: την οικονομική κατοχή που ο ιμπεριαλισμός, το μεγάλο αμερικάνικο κεφάλαιο ασκεί στην Ευρώπη και την πολιτική του δυτικού αποκλεισμού σε αντισοβιετική κατεύθυνση.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το οποίο συζητάμε είναι εργαλείο ατλαντικής πολιτικής και συνεπώς οφείλουμε να θεωρήσουμε τη δική μας συναίνεση ως εκδήλωση ατλαντικής πολιτικής. (…)
Οι δύο όροι, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυριαρχία του αμερικάνικου κεφαλαίου, συμπίπτουν».
Το πλήρες κείμενο της συγκλονιστικής ομιλίας-ανάλυσης του Lelio Basso, του φίλου και συντρόφου του Ανδρέα Παπανδρέου, στα Πρακτικά της Ιταλικής Βουλής, Συζήτηση στην Ολομέλεια 13 Ιούλη 1949: ΕΔΩ
Σήμερα στην Ιταλία Επιχειρούν αμερικάνικο πραξικόπημα στην Ιταλία με τη στήριξη της ευρωπαϊκής αριστεράς & δεξιάς!
Σ' αυτό το πραξικόπημα πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Mattarella, που εναντίον κάθε Συνταγματικής διάταξης θέλει να επιλέξει αυτός κι όχι ο πρωθυπουργός τους υπουργούς, ώστε να "διασφαλίσει την ευρωπαϊκή και ατλαντική πορεία της Ιταλίας".
Το άρθρο 92 του Συντάγματος δεν επιδέχεται παρερμηνείες και δυστυχώς για την αριστεροδεξιά δεν μπόρεσαν να "αναθεωρήσουν" το Σύνταγμα, αφού το 60% του ιταλικού λαού απάντησε με δημοψήφισμα "ΟΧΙ αναθεώρηση": "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο του υπουργικού Συμβουλίου κι σε πρόταση του πρωθυπουργού ορίζονται οι υπουργοί".
Ο καθηγητής Savona για τη θέση του υπουργού Οικονομίας δεν είναι αρεστός στο διευθυντήριο και συνεπώς στον πρόεδρο Mattarella, που συνεπάγεται ότι πρόκειται για τον ιδανικό υπουργό για μια κυβέρνηση που θέτει ως κυρίαρχη πολιτική "πρώτα η Ιταλία".
Ο Matteo Salvini, ο ακροδεξιός, ξενόφοβος, ρατσιστής και σια, το "κόκκινο πανί" για το κατεστημένο, απαντάει: "Είμαι στ' αλήθεια θυμωμένος"!
Ο πόλεμος στην μεγάλη αγριότητα, αλλά ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν είναι διατιθέμενος να γίνει Ελλάδα και Τσίπρας, όπως τουλάχιστον δηλώνουν μέχρι σήμερα. "Χωρίς τον Savona υπουργό ο Conte πρέπει ν' αναζητήσει μια άλλη πλειοψηφία γιατί η Λέγκα δεν θα τον ψηφίσει"! Κι αμέσως το Κίνημα 5 αστέρων συμφωνεί: "Το χαρτοφυλάκιο της Οικονομίας το αποφασίζει ο Salvini, ειδάλλως όλα καταρρέουν στο υπουργικό συμβούλιο και οι δικοί μας υπουργοί...".
Αν δεν υποκύψει η κυβερνητική πλειοψηφία, πλειοψηφία στη Βουλή και μετά από σχεδόν 30 χρόνια πλειοψηφία και στο εκλογικό σώμα, οι εξελίξεις κι η προοπτική της Γερμανική Ε.Ε. βρίσκεται μπροστά σε σοβαρό πρόβλημα.
Σ' αυτές τις συγκλονιστικές πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία, στον πόλεμο που δέχεται η λαϊκή βούληση των εκλογών του Μάρτη, η Ιταλία παλεύει μόνη της τα θεριά. Αυτό το θλιβερό φαινόμενο βαραίνει περισσότερο την Ελλάδα που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην οικονομική και πολιτική κατοχή της πατρίδας. Δυστυχώς το σύνολο του πολιτικού συστήματος, όλα τα πολιτικά κόμματα, όχι μόνον δεν σιωπούν ένοχα, αλλά ξεσπαθώνουν στο πλευρό του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Το ιταλικό Σύνταγμα που περιφρούρησε από αναθεώρηση ο ιταλικό λαός, στο πρώτο άρθρο καθορίζει τι είναι η Ιταλία:
«Η Ιταλία είναι μία Δημοκρατία που θεμελιώνεται στην Εργασία. Η κυριαρχία ανήκει στο λαό που την ασκεί στις μορφές και όρια του Συντάγματος».
Ο Marco Rizzo, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, το αδελφό κομμουνιστικό κόμμα του ΚΚΕ στην Ιταλία, παρά τις μικρές του δυνάμεις αποδεικνύει σήμερα πως οι κομμουνιστές γνωρίζουν να "διαβάζουν" πολύ καλά τις εξελίξεις στην πατρίδα τους (το ΚΚΕ περιορίζεται για τις εξελίξεις στην Ιταλία με αναπαραγωγές δελτίων του ΑΠΕ που διαστρεβλώνουν την αλήθεια).
Όπως το 1946 με τη Συνταγματική Εθνοσυνέλευση, έτσι και σήμερα οι Ιταλοί κομμουνιστές που δεν μεταμορφώθηκαν σε "δικαιωματική αριστερά" των Ρότσιλντ-Σόρος, παίρνουν θέση:

Σύνταγμα: «Η Ιταλία είναι μία Δημοκρατία που θεμελιώνεται στην αγορά. Η λαϊκή κυριαρχία ανήκει στο ΔΝΤ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ»
Σήμερα ο κομμουνιστής οικονομολόγος Alberto Bagnai είναι ανεξάρτητος Γερουσιαστής με το κόμμα της Λέγκας του "ακροδεξιού" Salvini, αλλά με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΙ Marco Rizzo έδιναν μαζί τους αγώνες εναντίον του ευρώ και της γερμανικής Ευρώπης.
Αυτοί οι αγώνες συνεχίζονται ενωτικά μιας και ο Alberto Bagnai, όπως κι άλλοι αριστεροί που εκλέχθηκαν με τη Λέγκα του Salvini, βάσισαν τη συνεργασία τους σε ένα και μοναδικό θέμα: Απέναντι στο Ιταλικό Σύνταγμα δεν υπερισχύει ΚΑΜΙΑ απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του μη εκλεγμένου διευθυντηρίου των "Επιτρόπων", της ιδιωτικής εταιρίας με την ονομασία "Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα" που ανατέθηκε η έγχρωμη εκτύπωση χαρτιού και στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης για να επέλθει ανταγωνισμός, αυτά τα τυπωμένα χαρτιά δανείζει με τόκο η ΕΚΤ σε τράπεζες χωρών κι αυτές με τη σειρά τους στα κράτη.
Σήμερα νέα επίθεση από τα γερμανικά ΜΜΕ και Γερμανούς πολιτικούς εναντίον του Matteo Salvini.
Πάντα άμεση και "πληρωμένη" η απάντηση από τον "ακροδεξιό ξενόφοβο" Matteo Salvini:
«Γερμανικές εφημερίδες και Γερμανοί πολιτικοί μιλούν προσβλητικά: Ιταλοί ζητιάνοι, τεμπέληδες, φοροδιαφεύγοντες, τρακαδόροι και αχάριστοι.
Κι εμείς πρέπει να επιλέξουμε έναν υπουργό Οικονομίας αρεστό σ' αυτούς;

Όχι ευχαριστώ!».



Η σύγκρουση έχει φθάσει σε ανώτατα επίπεδα. Αλλά ο Salvini μέχρι σήμερα δεν υποκύπτει. Η Λέγκα διακηρύσσει: "Ή ο Savona ή θάνατος...".
Θλιβερή η "αριστερά" των τραπεζιτών -όπως κι η ελληνική-, που δεν κατανόησαν τι σήμαινε η
απόφαση του ιταλικού λαού να μην επιτρέψει "αναθεώρηση Συντάγματος" τον περασμένο χρόνο και τι σημαίνει η υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων και Κυριαρχίας.
Η επίθεση εναντίον του Κινήματος 5 αστέρων και Λέγκας με χαρακτηρισμούς όπως "εθνικοκυριαρχικοί", ως κατηγορία που ανάγεται στο φασισμό γυρίζει ως μπούμερανγκ εναντίον των τραπεζιτών από τον Ιταλικό Λαό!
 Ποια είναι τα όπλα σας; Δεν τα βλέπετε;
Υπάρχουν! Βρίσκονται σ' εκείνο το βιβλιαράκι που οι πατεράδες σας
το ονόμασαν ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Pietro Ingrao
Η Ιταλία αντιστέκεται μόνη... στην Ελλάδα "χτενίζονται ευρωπαϊκά"!

# Πάντα ενημερωμένη η Γεωργια Γκαρδαλινου:
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, δια στόματος Ντ' Αλέμα τέως πρωθυπουργού.... αν πηγαίναμε σε εκλογές με το βέτο για τον Σαβόνα αυτοί θα πάρουν 80% των ψήφων... Ειναι προφανές ότι η ελίτ δεν είναι χαζή, κατανοεί πλήρως, απλά ειναι πουλημένα τομάρια
Θα σας ξεβρακώσουν στην κυριολεξία θα έλεγα...

Σχετικά:
* Επιχειρούν αμερικάνικο πραξικόπημα στην Ιταλία με τη στήριξη της ευρωπαϊκής αριστεράς & δεξιάς!
** Ιταλία: Giuseppe Conte... και τώρα;
*** Ένα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη: Ιταλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση