GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ! Εξώδικο για τις καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων...

Εξώδικο για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, από 2 έως και 5 χρόνια απέστειλε στην πολιτική ηγεσία το...

Εξώδικο για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, από 2 έως και 5 χρόνια απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα περίπου 240.000 συντάξεις και εφάπαξ και όπως τονίζεται στο εξώδικο, το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. θα στραφεί δικαστικά με μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου, αφού η κατάσταση στους υποψήφιους συνταξιούχους είναι απελπιστική.
Στοιχεία για το θέμα παρουσίασαν και οι εργαζόμενοι στο πρώην ΙΚΑ, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τους, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κυβέρνηση εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας ο χρόνος απονομής θα έχει μειωθεί σημαντικά, εξαιτίας και του ότι ο ρυθμός εξόδου απότην εργασία θα μειώνεται από χρόνο σε χρόνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία στις 30/4 εκκρεμούσαν στον ΕΦΚΑ 77.492 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 25.290 με προσωρινές συντάξεις. Τα ίδια στοιχεία είχε παρουσιάσει στη Βουλή και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2018 έχουν καταβληθεί συνολικά, 637.878 παροχές, εκ των οποίων 372.221 κύριες συντάξεις.
Ειδικά στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζόμενων στο ΙΚΑ, εκκρεμούν τουλάχιστον 18.000 συνταξιοδοτικά αιτήματα (14.000 αφορούν στον πρώην ΟΑΕΕ), τα οποία με το παλαιό καθεστώς θα είχαν λάβει απορριπτικές αποφάσεις και θα είχαν διαβιβαστεί στον επόμενο φορέα. Λόγω ενιαίου φορέα αυτό διοικητικά είναι ασύμβατο. Αλλά και στην Γενική Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα που ανήκε στο ΓΛΚ και τώρα υπάγεται στον ΕΦΚΑ, εκκρεμούν 284.597 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 102.863 είναι αιτήματα αναγνώρισης υπηρεσίας, στρατιωτικής θητείας, συντάξιμης υπηρεσίας κ.α., ενώ 82.823 είναι αιτήσεις για επιστροφή ΕΑΣ και διαφόρων ποσών αναδρομικών. Μάλιστα, στον τεράστιο αυτό όγκο αιτημάτων καλούνται να ανταποκριθούν μόλις 52 υπάλληλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση